Actualitate

New York Times: “Dacia - cea mai tare mașină din Europa”

”Automobilul cel mai atrăgător anul acesta în Europa nu este BMW, Benz sau Benthley. Este brandul ieftin al Renault, Dacia, născut în România”, scrie marți The New York Times (NYT), comentând prezentarea Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

New York Times: “Dacia - cea mai tare mașină din Europa” New York Times: “Dacia - cea mai tare mașină din Europa”

Succesul Dacia, scrie NYT, reflectă tendințele din domeniu: în timp ce extremele merg bine, autovehiculele din categoria de mijloc stagnează.

În concluzie, așa cum spune NYT, Dacia poate fi considerată îngrozitoare de către o persoană care conduce BMW, dar este o mașină de nădejde pentru cei care vor să se deplaseze între punctul A și punctul B: ”este o tehnologie simplă, de încredere și, pe deasupra, ai și o garanție de trei ani”. ”Este tot ceea ceea ce-ți trebuie”, explică Jens Schattner, analist Macquarie, Frankfurt.


Succesul Dacia reflectă tendințele din domeniu: în timp ce extremele merg bine, autovehiculele din categoria de mijloc stagnează, mai scrie sursa citată.

Vânzările de autovehicule Dacia în Uniunea Europeană au crescut cu 31,1%, până la 24.600 de unităţi, în luna noiembrie, potrivit ACEA.


De asemenea, vânzările Renault în UE au crescut cu 9,9% în luna noiembrie, la aproape 89.000 unităţi, iar cota de piaţă a grupului francez a urcat de la 8,7% la 9,5%.

Înmatriculările de autoturisme noi în UE și EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția) au ajuns luna trecută la 975.281 de unități.


 

abonare newsletter