Actualitate

FOTO: Aproape O MIE de brazi de Crăciun, confiscați de polițiștii clujeni în două zile

O societate comercială a fost sancţionată de poliţişti pentru comercializarea pomilor de Crăciun fără provenienţă legală. În plus alte șase persoane au fost prinse încercând să vândă brazi fără acte.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de ordine Publică  au  efectuat vineri un control privind legalitatea comercializării pomilor de Crăciun de către o societate comercială cu sediul în localitatea Camăr, jud. Sălaj, la punctul de lucru temporar situat în incinta parcării unui hypermarket din municipiul Cluj-Napoca.    Cu ocazia controlului s-a constatat faptul că societatea a comercializat 12 pomi de Crăciun din specia nordmaniana, fără proveniență legală. Totodată, poliţiştii au constatat faptul că societatea deține la punctul de lucru 438 pomi de Crăciun, expuși spre vânzare, fără să dețină documente cu regim special pentru punctul de lucru temporar. Poliţiştii au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției silvice, societatea fiind sancționată cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar toți pomii au fost confiscați.

Tot vineri, un tânăr de 23 ani a fost prins în Mărgău că tăiase 73 brazi, pe care îi lega urmând să-i valorifice. În acelaşi loc, a fost prins un alt tânăr de 21 ani, tot din comuna Mărgău, care tăiase 74 brazi pentru pomi de Crăciun în scop de comercializare. Brazii în valoare totală de 4.410 lei au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Huedin. Cei doi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor silvice de tăiere şi furt de arbori.


Și în comuna Sânmărtin un bărbat de 52 ani încerca să  vândă 16  pomi de Crăciun (brazi), fără a a avea documente de provenienţă asupra acestora şi nemarcaţi cu sigiliul-crotaliu.  Bărbatul a fost sancţionat cu o amendă 2.000 lei, iar cei 16 pomi de Crăciun, în valoare de 544 lei, au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Gherla.

Sâmbătă, poliţiştii Secţiei 7 au prins un tânăr de 31 ani, din comuna Măguri Răcătău,  care încerca să vândă 41 de pomi de Crăciun, fără a deține fără forme legale. Tânărul a fost sancționat contravențional, iar cei 41 pomi de Crăciun în valoare de 650 lei au fost confiscaţi, fiind predați Ocolului Silvic Dezmir. În aceeași zi, un alt tânăr tot din Măguri Răcău încerca să vândă pe strada Dorobanților 140 de brazi de Crăciun. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar cei 140 pomi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Dezmir.


Și poliţiştii de la Rutieră au oprit pentru control o autoutilitară în localitatea Gilău, și au găsit 45 de pomi de Crăciun de esenţă molid, fără a avea acte de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar pomii de Crăciun au fost ridicaţi în vederea confiscării şi predaţi Ocolului Silvic Gilău.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter