Actualitate

Test cu 100 de întrebări pentru imigranţii români și bulgari care solicită ajutoare sociale în Marea Britanie

Imigranţii europeni, în special cei români și bulgari, care solicită locuinţe sociale în Marea Britanie vor fi supuşi, de vineri, unui test cu 100 de întrebări, ce includ, între altele, motivele pentru care nu au reuşit să îşi găsească un loc de muncă în ţara de origine, sau teste de limbă engleză.

Cele 100 de întrebări ale testului au fost prevăzute înaintea ridicării restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari de la 1 ianuarie, adaugă cotidianul în ediţia electronică, relatează The Guardian.

Guvernul Marii Britanii crede că are dreptul legal de a chestiona mai intens imigranţii înainte ca aceştia să fie îndreptăţiţi să solicite beneficii sociale.


Ministerul britanic al Muncii a afirmat că, "pentru a trece testul în vederea obţinerii unei locuinţe mai bune, imigranţii vor trebui să răspundă unor întrebări cu un caracter individual mai pronunţat, să ofere răspunsuri mai detaliate şi să prezinte mai multe dovezi înainte de a primi permisiunea de a solicita ajutoare".

În principiu, imigranţii vor fi întrebaţi despre eforturile lor de a găsi un loc de muncă înainte de a veni în Marea Britanie şi despre competenţele lor de limbă engleză, respectiv dacă acestea vor reprezenta o barieră în găsirea unui loc de muncă.


"Este foarte important să avem reguli stricte pentru a proteja integritatea sistemului nostru de beneficii. Britanicii au dreptate să fie îngrijoraţi că imigranţii ar trebui să contribuie la (economia) acestei ţări şi nu să fie atraşi aici de sistemul nostru de beneficii sociale", a declarat ministrul britanic al Muncii, Iain Duncan Smith.

Ultimele Stiri
abonare newsletter