Actualitate

Greva transportatorilor: Șofer de TIR, atacat cu pietre lângă Turda pentru că nu a vrut să participe la protest

În data de 9 decembrie, ora 11.25, Secţia 9 Poliţie Rurală Turda au fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că, în zona Parcului Logistic, de pe DN 1 E 81, de pe raza comunei Mihai Viteazu, judeţul Cluj, persoane necunoscute, au aruncat cu pietre într-un autotractor, provocând spargerea unui far şi a oglinzilor retrovizoare.

Conducătorul auto a oprit autotractorul, după care, aceleaşi persoane au încercat să-l agreseze fizic pe motiv că nu se alătură grevei transportatorilor.

La faţa locului în urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate poliţiştii au stabilit că în jurul orelor 11.15, respectivul conducător auto conducea autotractorul şi remorca, pe DN 1 E 81, din direcţia Alba spre Cluj-Napoca şi ajungând la o distanţă de circa 150 m, în aval de Parcul Logistic a observat pe partea carosabilă, mai multe persoane care staţionau lângă mai multe autoutilitare pentru transport marfă (TIR-uri), parcate pe marginea drumului.


Acele persoane necunoscute i-au făcut semn conducătorului auto să oprească, iar întrucât acesta nu a oprit autoutilitara, unele dintre persoanele participante la protest au aruncat cu pietre înspre autotractorul său, provocându-i avarii.

În această situaţie conducătorul auto a oprit autotractorul pe marginea drumului, participanţii de grevă solicitându-i să se conformeze şi el acesteia. La refuzul său de a staţiona şi de a participa la greva transportatorilor, persoane necunoscute din cadrul participanţilor la grevă i-au îndoit ştergătoarele de la cabină, iar unul dintre aceştia s-a urcat pe scara laterală a cabinei, l-a prins de geacă încercând să-l tragă jos din cabină, fără a reuşi.


"În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea suspecţilor şi tragerea la răspundere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, prejudiciul cauzat fiind de 1.700 lei", spun reprezentanţii IPJ Cluj.

Conducătorul auto  nu a formulat plângere prealabilă pentru lovire sau alte violenţe. 

abonare newsletter