Actualitate

VIDEO: Polițiștii clujeni au ieșit din nou la ”vânătoare” de hoți de lemne

În perioada 01 – 06 decembrie 2013, poliţiştii clujeni au efectuat o serie de acțiuni silvice în urma cărora au fost confiscații mia mulți metrii cubi de lemne de foc, pomi de Crăciun și au fost aplicate 20 de amenzi.

În cadrul acțiunilor de control silvc au fost aplicate 20 sancţiuni contravenţionale în domeniul silvic, în valoare de aproximativ 68.000 lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat 81 m.c. lemn de lucru, 181 m.c. de cherestea şi 5 m.c. lemne de foc, în valoare totală a materialului lemnos confiscat fiind de 93.000 lei precum și 72 pomi de Crăciun, în valoare de aproximativ 2.200 lei.

Tot cu ocazia controalelor efectuate asupra unui teren forestier de circa 30 ha pe raza comunei Cătina, aflat în  proprietatea unei persoane fizice pentru care nu s-a asigurat cu pază și administrare în regim silvic, s-a constatat tăierea ilegală a unui nr. de 961 arbori de esență de foioase, în volum de 330 m.c., prejudiciul stabilit fiind de 62.000 lei.  


De asemenea, pe data de 29 noiembrie 2013, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au  efectuat un control pe un fond forestier situat pe raza Ocolului Silvic Turda, ocazie cu care s-a constatat marcarea unui număr de 20 arbori de molid în plus față de actul de punere în valoare. În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”folosire fără drept sau contrar reglementărilor specifice în vigoare a dispozitivelor speciale de marcat”

Acțiunile de control silvic, pe raza județului Cluj, au fost realizate de polițiștii clujeni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Cluj şi ai Direcţiei Silvice Cluj, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Cluj şi personal cu atribuţii de control de la S.C. „Electrica Distribuţie”  S.A.

Ultimele Stiri
abonare newsletter