Actualitate

Campusul Teologic Ortodox din Mărăşti va fi inaugurat mâine

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului va inaugura mâine Campusul Teologic „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca, situat pe strada Episcop Nicolae Ivan din cartierul Mărăşti.

Lucrările la Campusul Teologic au început în 23 mai 2011. Clădirea noului sediu al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca este la ora actuală cea mai modernă din ţară, cu săli de curs, o bibliotecă, laboratoare de restaurare şi pictură, amfiteatre, o Aulă modernă cu peste 350 de locuri şi birouri. Alături de noul sediu al Facultăţii de Teologie vor fi construite două cămine pentru studenţi, cu o capacitate de 250 de locuri, în prezent fiind începute lucrările de construcţie la primul cămin.
Campusul teologic este ridicat pe un teren, oferit de Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Local, în memoria Episcopului Nicolae Ivan, ctitorului Eparhiei Clujului, după Marea Unire şi a primei Academii teologice ortodoxe. 

Evenimentul care marchează inaugurarea campusului va începe la ora 9.00 cu săvârşirea slujbei de sfinţire a Paraclisului şi a Sfintei Liturghii arhiereşti de către un sobor de arhierei, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. De la ora 12.00, în noua Aulă „Nicolae Ivan” va avea loc un moment festiv, în care vor fi luări de cuvânt din partea oficialităţilor, a invitaţilor, dar si a celor care au sprijinit finalizarea acestui proiect major al Arhiepiscopiei Clujului. Seara se va încheia printr-un moment de gală susţinut, de la ora 18.00, în Aula Facultăţii de către Grupul „Icoane” al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, dirijat de prof. univ. dr. Ioan Bocşa şi de către Corul „Psalmodia Transylvanica”, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
 

abonare newsletter