Actualitate

Pe ce străzi din Cluj riști să îți fie spartă mașina?

În ultimele zile, în municipiul Cluj-Napoca au avut loc mai multe furturi din autoturisme. Câteva dintre ele, au avut loc pe aceeași stradă.

Pe ce străzi din Cluj riști să ți se spargă mașina? Pe ce străzi din Cluj riști să ți se spargă mașina?

Două zile, două furturi, aceeași stradă

Polițiștii clujeni au reținut ieri un tânăr care a comis trei infracţiuni de furt calificat. Clujeanul în vârstă de 28 de ani a spart în data de 2 decembrie geamul portierei unui autoturismului parcat pe strada Cardinal Iuliu Hossu, din care a sustras o geantă de damă ce conţinea diferite bunuri şi o tabletă IPad4. Prejudiciul cauzat în valoare de 3.000 lei nu a fost recuperat. Polițiștii au mai descoperit că în data de 18 noiembrie,  același bărbat a spart geamul portierei altei mașini parcată pe strada Samuel Brassai, de unde a sustras o geantă de damă, ce conţinea diferite produse cosmetice şi un telefon mobil, cauzând un prejudiciu în valoare de 300 lei, nerecuperat.  În 10 noiembrie, bărbatul a furat și un portmoneu ce conţinea acte de identitate, bani şi alte bunuri, din incinta unui magazin, situat pe str. Herman Obert, cauzând un prejudiciu în valoare de 600 lei, nerecuperat. Poliţiştii au început urmărirea penală  faţă de tânărul de 28 ani pentru săvârşirea a trei infracţiuni de furt calificat, iar împotriva acestuia a fost dispusă reţinerea pe o perioadă de 24 ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Cluj, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Cluj-Napoca, cu propunere de arestare preventivă.

Tot ieri, poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că, între orele 13.45 – 14.10, persoane necunoscute au spart geamului unui autoturism parcat tot pe strada Cardinal Iuliu Hossu, de unde au sustras o geantă ce conţinea bani şi bunuri personale. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 700 lei, iar polițiștii încă efectuează cercetări  pentru prinderea hoțului.


Minorii, profeșioniști în astfel de furturi

Ieri, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au prins  într-un autobus trei minori care aveau asupra lor o geantă de damă în care căutau şi din care împărţeau între ei diferite bunuri. Cei trei minori cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, din Cluj-Napoca, au fost conduşi la Secţia 2 Poliţie, unde au fost identificaţi. Asupra celor trei s-au găsit mai multe bunuri, acte de identitate, înscrisuri şi carduri aparţinând altor persoane. În urma verificărilor efectuate s-a stabilt că cei trei, în jurul orei 15.00 au spart geamul unui autoturism parcat pe strada Petofi Şandor și au sustras o geantă de damă cu acte şi alte bunuri. Poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale, faţă de minorii de 17, respectiv 14 ani pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Faţă de minorul de 17 ani  a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Cluj.

Laptopurile, preferatele hoților din autoturisme

Luni seara, secţia 2 de Poliţie a fost sesizată cu privire la un alt furt dintr-un autoturism comis pe strada Aurel Vlaicu. Hoții au sustras un laptop, cauzând  un prejudiciu de 3.700 lei. Poliţiştii  efectuează cercetări în vederea identificării suspecţilor şi tragerea lor la răspundere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.


Reprezentantul IPJ Cluj, Adriana Vornicu, a precizat pentru Monitorul de Cluj că într-adevăr, în ultimele luni, pe strada Cardinal Iuliu Hossu au avut loc mai multe furturi, în comparație cu alte străzi din municipiu. “În lunile octombrie și noiembrie, pe această stradă au fost comise 11 furturi din autoturisme, motiv pentru care strada a fost inclusă în itinerariul de patrulare al polițiștilor”, a declarat Vornicu.

abonare newsletter