Actualitate

Amazon va livra comenzile cu ajutorul dronelor

Retailerul online american Amazon va încerca să dezvolte vehicule aeriene fără pilot, care să poată livra colete într-o jumătate de oră de la primirea unei comenzi de la clienţi, a declarat directorul general al companiei, Jeff Bezos.

Bezos a prezentat la emisiunea 60 Minutes, de la postul de televiziune CBS, o versiune în fază iniţială a dronei, pe care a numit-o "octocopter", scrie Mediafax.

Dronele Amazon ar putea deveni operaţionale în 4-5 ani, depinzând parţial de avizele Autorităţii Federale pentru Transport, a spus şeful companiei, citat de cotidianul Wall Street Journal.


"Ştiu că pare science fiction. Nu este", a spus Bezos.

Amazon a lucrat în ultima perioadă la reducerea timpului de livrare prin creşterea eficienţei depozitelor şi construirea unui număr mai mare de facilităţi de stocare în apropierea centrelor urbane.


Dronele ar putea transporta colete cu greutate de până la 2,3 kilograme, categorie care acoperă 86% din livrările totale ale Amazon, a adăugat directorul retailerului.

Amazon mai are însă de lucrat la proiect. Compania va trebui să rezolve probleme precum costurile, zgomotul şi aspecte privind siguranţa.


"Nu vreau să creadă nimeni că e ceva ce se va întâmpla imediat. Este un proiect de cercetare - dezvoltare", a afirmat Bezos.

Potrivit unui comunicat prezentat de Amazon concomitent cu difuzarea emisiunii CBS, numele proiectului este Prime Air. Un purtător de cuvânt al Amazon a declarat că retailerul a contactat deja Autoritatea Federală pentru Transport referitor la acest proiect.


 

Etichete: drona amazon
Ultimele Stiri
abonare newsletter