Actualitate

FOTO - CJ solicită primăriei clujene să reabiliteze drumul de acces la stația de epurare din Cluj-Napoca

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu cere primarului Emil Boc să reabiliteze strada Grigore Ignat care asigură accesul spre staţia de epurare a municipiului, una dintre cele mai moderne din țară.

Este vorba despre strada Grigore Ignat, de la pod spre B-dul Muncii, în lungime de aproximativ 1,5 km, care asigură accesul spre Parcul Industrial Tetarom II, dar şi spre cea mai modernă staţie de epurare din ţară, obiective economice unde lucrează aproximativ 3000 de oameni.

„Revin, de data aceasta public, cu această solicitare deoarece este vorba despre accesul la un obiectiv important al judeţului, ale cărui lucrări de modernizare s-au ridicat la 36 de milioane de euro. Este păcat ca strada aceasta să rămână la stadiul actual, similar unui drum forestier, în condiţiile în care aici lucrează câteva zeci de persoane, iar transportul lor la şi de la locul de muncă se desfăşoară extrem de greu. Pe de altă parte, reabilitarea acestui drum ar facilita accesul muncitorilor de la Emerson care locuiesc în zona Someşeni, dar şi o legătură mai bună cu Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj. Sper că, în virtutea recentelor bune colaborări dintre instituţiile noastre, domnul primar va da curs acestei solicitări şi va dispune reabilitarea acestei străzi”, a declarat Horea Uioreanu.


Potrivit aceleași surse, strada Grigore Ignat a făcut subiectul mai multor sesizări ale locuitorilor din zonă, dar şi a oficialilor de la Emerson, care au ajuns să facă glume în public despre modul în care autorităţile locale răspund nevoilor de acces spre fabrici ale investitorilor. Lucrările executate în urmă cu doi ani s-au oprit la podul peste Someş, astfel că restul străzii, folosită de angajaţii staţiei de epurare şi ai Emerson, a rămas la stadiu de „drum de pământ”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter