Actualitate

UPDATE: Ambasadorul Turciei, expulzat din Egipt. Replica turcilor: Ambasadorul Egiptului, declarat "persona non grata"

Egiptul l-a expulzat sâmbătă pe ambasadorul Turciei la Cairo ca urmare a afirmațiilor premierului turc Recep Tayip Erdogan, care a condamnat represiunea împotriva islamiștilor declanșată de noile autorități egiptene. În replică Ankara l-a declarat sâmbătă "persona non grata" pe ambasadorul Egiptului în Turcia.

Ankara l-a declarat sâmbătă "persona non grata" pe ambasadorul Egiptului în Turcia, ca răspuns la expulzarea ambasadorului Turciei la Cairo, a anunțat Ministerul turc al Afacerilor Externe, potrivit AFP.

"Ambasadorul Egiptului Abderahman Salah Eldin (...) este declarat 'persona non grata', în conformitate cu principiul reciprocității pe care se bazează relațiile internaționale", a declarat Ministerul într-un comunicat, după ce l-a convocat pe oficialul egiptean în funcție la Ankara.


Ambasadorul Turciei, expulzat din Egipt

Egiptul l-a expulzat sâmbătă pe ambasadorul Turciei la Cairo ca urmare a afirmațiilor premierului turc Recep Tayip Erdogan, care a condamnat represiunea împotriva islamiștilor declanșată de noile autorități egiptene, a anunțat Ministerul de Externe egiptean, relatează France Presse.

În plus, ambasadorul egiptean, rechemat pe 15 august la Cairo, nu se va întoarce în post la Ankara, reprezentarea diplomatică a Egiptului în Turcia urmând să fie redusă la nivel de însărcinat cu afaceri, a precizat ministerul.


Aceste decizii intervin în urma declarațiilor făcute de premierul Erdogan, calificate de Cairo drept ''o ingerință inacceptabilă în afacerile interne ale Egiptului și o provocare'', potrivit explicațiilor lui Badr Abdelaty, purtător de cuvânt al diplomației egiptene.

Etichete: cairo expulzare
abonare newsletter