Actualitate

UPDATE: 500 de manifestanţi anti-Roşia Montană au blocat circulația în centrul Clujului

Numărul manifestanţilor care protestează la Cluj-Napoca faţă de proiectul minier de la Roşia Montană a depăşit cinci sute, ei ajungând în faţa Prefecturii, unde mai multe persoane stau aşezate pe carosabil şi blochează circulaţia dinspre centru spre cartierele Mănăştur şi Grigorescu.

UPDATE:

Protestul faţă de proiectul minier de la Roşia Montană s-a încheiat, la Cluj, în jurul orei 20.20, în faţa Primăriei Cluj-Napoca, la finalul unui marş care a pornit din Piaţa Unirii şi a trecut pe la Prefectura Cluj, la care au participat peste cinci sute de persoane.


UPDATE:

Pe parcursul protestului, numărul manifestanţilor a depăşit cinci sute, oamenii pornind într-un marş pe Bulevardul Eroilor, după care s-au oprit în faţa Prefecturii Cluj. Aici, mai mulţi manifestanţi s-au aşezat pe carosabil, pe două benzi de circulaţie, blocând astfel accesul mijloacelor de transport în comun către cartierele Mănăştur şi Grigorescu.


Protestatarii s-au adunat, duminică, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum: "Vrem stat de drept, nu stat inept", "Viitorul Roşiei Montane egal Viitorul României" şi "Urmaşii vor întreba, ce faceţi cu Roşia?".

Oamenii scandează "Uniţi salvăm Roţia Montană", "Demisia" şi "Jos Guvernul".


Întrebat de ce mai protestează acum, după ce Comisia parlamentară specială a respins proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană, unul dintre protestatari, Cornel Vâlcu, a declarat, potrivit Mediafax, că manifestanţii cer includerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO, interzicerea cianurilor în minerit şi demisia unor miniştri precum Daniel Barbu, Rovana Plumb şi Dan Şova.

Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară au avut loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.


Luni, Comisia parlamentară specială a respins cu 17 voturi "pentru" şi două abţineri proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter