Actualitate

Spectacole în stradă de Ziua Naţională. Vezi ce surprize a pregătit Primăria și ce buget a alocat

De Ziua Naţională a României, printre altele, va avea loc un concert Elena Gheorghe şi Voltaj, artiştii fiind aleşi pe baza unor criterii stabilite de Primărie. Tot din bugetul municipiului vor fi cheltuiţi bani pentru baloane în trei culori şi pentru steguleţe. Pentru concert, baloane şi steguleţe, autorităţile locale vor plăti 83.000 lei.

Concerte in Piata Unirii Concerte in Piata Unirii

Pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României, Primăria Cluj-Napoca a pregătit şi în acest an un program artistic, spectacol de artificii şi retragerea cu torţe. De asemenea, participanţii la evenimentele din 1 decembrie vor primi steguleţe tricolore şi baloane. Programul pregătit pentru Ziua Naţională începe la ora 15.00 cu un spectacol folcloric, în Piaţa Unirii, care se va încheia la ora 18.00. Vor urca pe scenă orchestra “Cununa Transilvană”, Sava Negrean Brudaşcu, Aurel Tămaş, Dumitru Fărcaş, Dinu Iancu Sălăjanu, Maria Lobonţ, Ansamblul “Crăişorul”, Ansamblul “Tradiţii”. După spectacolul folcloric, vor concerta, de la ora 18.00 până la ora 19.50, în aceeaşi locaţie, Elena Gheorghe şi Voltaj. De la ora 19.50, în Piaţa Lucian Blaga va avea loc retragerea cu torţe, iar de la ora 20.00, în Piaţa Avram Iancu, clujenii vor putea vedea un spectacol de artificii.
Pentru concertul Voltaj şi Elena Gheorghe, Primăria Cluj-Napoca va plăti 67.350 lei. Potrivit anunţului postat pe site-ul instituţiei, criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă, fiind desemnat câştigător Asociaţia Bestevent. În preţ sunt incluse "prestaţia live a două trupe de 50 minute/trupă, transportul, cazarea şi masa necesare acestora". Pentru stabilirea ofertei câştigătoare s-a ţinut cont de următorul punctaj: 30% oferta financiară, 25%  - să fi avut o piesă în top 10 cele mai difuzate piese româneşti din anul 2013, 25% - una din cele două trupe să fi reprezentat România la Eurovision, 20% - una din trupe să fi lansat minimum şapte albume pe piaţa din România.        

Baloane şi steguleţe pentru Ziua Naţională

Pe lângă spectacolul folcloric şi concertul Voltaj şi Elena Gheorghe, autorităţile locale vor cumpăra 3.000 de baloane şi steguleţe. Potrivit caietului de sarcini pentru achiziţia baloanelor, este vorba despre baloane simple, umflate cu aer: 1.000 roşii, 1.000 galbene şi 1.000 albastre, fiecare cu diametrul de 26 centimetri. Preţul estimat al acestei achiziţii este de 7.000 lei. Pe lângă baloane vor mai fi cumpărate şi 3.000 de rozete din plastic cu diametrul de 5 centimetri şi 3.000 de beţişoare din plastic, lungi de 40 centimetri, pentru sprijinirea baloanelor. De asemenea, în preţ este inclus şi transportul materialelor în Piaţa Unirii.
Pentru achiziţionarea steguleţelor, Primăria "scoate" din bugetul local, 9.000 lei.
Din bugetul local pe anul 2013, au fost alocaţi 600.000 lei pentru organizarea Zilelor Municipiului Cluj-Napoca, manifestărilor de Ziua Naţională a României, Târgului de Crăciun, Seri de Vară Clujene, Cluj – City Break şi Revelion 2014.
Anul trecut, cu ocazia Zilei Naţionale a României, peste 8.000 de clujeni au participat la concerte de muzică populară, dar şi pop-rock din Piaţa Unirii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter