Actualitate

Festival de muzică religioasă la 160 de ani de la întemeierea Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla

Aniversarea a 160 de ani de la întemeierea Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla a fost marcată, sâmbătă, printr-un festival de muzică religioasă.

În prezența episcopului de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, au interpretat lucrări religioase din repertoriul național și internațional Corul "Sfânta Familie" din Zalău, dirijor Grigore Grigoruț; Corul 'Sanctus Spiritus' din Bistrița, dirijor Floarea Sfechiș; Corul 'Cristos Rege' din Sighetul Marmației, dirijor Rodica Gheorghiu; Corul de copii 'Allegria' de la capela 'Sf. Iosif' Cluj-Napoca, dirijor Cristina Nagy; Corul "Angeli" al Bisericii 'Bob' Cluj-Napoca, dirijor Angela David; Corul de Cameră 'Psalmodia Transylvanica' al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijor pr. Vasile Stanciu, și Corul 'Appasionata' a Centrului Cultural Municipal din Bistrița, dirijor Francisc Mureșan.

Festivalul de muzică religioasă 'Armonii Sacre', aflat la a X-a ediție, este organizat de Episcopia greco-catolică de Cluj-Gherla și se desfășoară sâmbătă și duminică.


'Festivalul de muzică religioasă 'Armonii Sacre' este nu doar o mărturie de credință prin înălțătoarele cântări ce deschid sufletele și le îndreaptă spre Dumnezeu, dar și o expresie a bucuriei sărbătorii, în contextul Jubileului celor 160 de ani ai Eparhiei de Cluj-Gherla', se arată într-un material de prezentare al organizatorilor, scrie Agerpres.

Eparhia Greco-Catolice de Cluj-Gherla a fost întemeiată pe 26 noiembrie 1853, prin documentul 'Ad Apostolicam Sedem', promulgat de către Papa Pius al IX-lea. 


 

abonare newsletter