Actualitate

Emil Boc: Guvernul va găsi motive pentru a promova pe altă cale proiectul Roşia Montană

Fostul premier Emil Boc a declarat, marţi, că respingerea proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană este o cacealma şi o încercare de adormire a celor care se opun proiectului.

Emil Boc este de părere că Guvernul Ponta va găsi motive să promoveze proiectul de la Roşia Montană pe altă cale, prin Hotărâre de Guvern şi nu prin Parlament. Fostul premier a spus că cei din USL recurg la un joc de-a şoarecele şi pisica pe tema proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană. “Nu mă interesează cacealmaua pe care o fac domnii ăştia, e o cacealma pe care o fac, un joc de-a şoarecele cu pisica, pe care îl practică în fiecare zi. Până la urmă Guvernul o să-şi găsească motive pentru a promova pe altă cale proiectul şi nu pe calea Parlamentului. Cred că este doar o încercare de adormire a celor care sunt împotriva proiectului de la Roşia Montană pentru ca, la un moment dat, să vină Guvernul cu o decizie de a promova prin Hotărâre de Guvern proiectul Roşia Montană, după ce se va adopta prin Parlament legea cadru care vizează situaţia resurselor, nu doar a celor din aur. Este o încercare de adormire a celor care sunt împotriva proiectului”, a afirmat Boc după ce a fost întrebat de jurnalişti cum comentează respingerea proiectului de la Roşia Montană.

El a afirmat că, din nefericire, “jocul de-a şoarecele şi pisica se va încheia cu adoptarea de către Guvern a proiectului Roşia Montană”.


Comisia parlamentară specială a respins, luni, cu 17 voturi “pentru” şi două abţineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter