Actualitate

Emil Boc, prezent la discursul despre starea Europei de la Berlin

Primarul Emil Boc a participat la discursul anual de la Berlin despre Starea Europei unde sunt invitaţi lideri politici de la cel mai înalt nivel al Uniunii Europene.

“Am onorat invitația de a participa la Discursul despre Starea Europei susținut la Berlin de către președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. Discursul anual de la Berlin despre Starea Europei are ca invitați lideri politici de la cel mai înalt nivel al Uniunii Europene. Anul trecut discursul a fost susținut de către Martin Schulz, președintele Parlamentului European”, a declarat Emil Boc. Primarul a adăugat că anul acesta, Herman Van Rompuy a vorbit despre starea Europei post căderea zidului Berlinului și a abordat teme de maximă actualitate precum situația monedei euro, problema locurilor de muncă și a șomajului - în special în rândul tinerilor, situația migrației dar și importanța cetățeniei europene și a participării civice într-o Europa unită.
Discursul a avut loc în clădirea Allianz Forum aflată chiar în dreapta Porții Brandenburg, simbolul german și european al căderii comunismului în 1989.

abonare newsletter