Actualitate

Cinci persoane suspectate de răpirea unui băiat de 14 ani, reţinute. Băiatul ar fi trebuit să se căsătorească cu o fetiţă de opt ani

Cinci persoane suspectate că au răpit un băiat de 14 ani la solicitarea familiei unei fete de opt ani cu care acesta ar fi trebuit iniţial să se căsătorească în urma unui acord între familii, care însă nu s-a mai realizat din cauza unor neînţelegeri, au fost reţinute, după mai multe percheziţii.

sursa foto: adevarul.ro sursa foto: adevarul.ro

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu, cele cinci persoane au fost reţinute, vineri, în urma unei acţiuni care a vizat destructurarea a două grupări de etnie romă, în localităţile sibiene Porumbacu de Jos şi Arpaşu de Jos.

"În cursul lunii august 2013, două familii de etnie romă au încheiat un acord privind căsătoria copiilor minori, în vârstă de opt, respectiv 14 ani. Ulterior, între cele două familii au intervenit neînţelegeri, care au degenerat în comiterea mai multor fapte cu violenţă, ameninţări, şantaj, loviri sau alte violente, acte de distrugere. În 30 octombrie, minorul în vârstă de 14 ani, a fost răpit de către un grup de persoane, la solicitarea familiei minorei", se arată în comunicat, citat de Mediafax.


Potrivit sursei citate, în acţiunile violente exercitate de către cele două familii, acestea au apelat la mai multe persoane din localităţile Avrig, Bradu şi Sibiu.

"Vineri, poliţiştii de investigaţii criminale au făcut 14 descinderi la domiciliile suspecţilor şi o percheziţie domiciliară, ocazie cu care au fost găsite arme albe, un pistol şi muniţie. În cadrul acţiunii, a fost identificat şi localizat minorul care a făcut obiectul lipsirii de libertate, acesta fiind încredinţat familiei sale", se mai arată în comunicatul Poliţiei Judeţene Sibiu.


Cele cinci persoane reţinute sunt acuzate de lipsire de libertate în mod ilegal, loviri sau alte violenţe, ameninţare şi distrugere.

Cei cinci vor fi prezentanţi, sâmbătă, Judecătoriei Avrig cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile.


Potrivit comunicatului, o altă persoană a primit interdicţie de a părăsi localitatea pentru 30 de zile, fiind cercetată pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat, iar alţi cinci suspecţi sunt cercetaţi în libertate, pentru şantaj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter