Actualitate

Oferta lui Florian Walter de a cumpăra acţiunile Primăriei de la U Cluj, respinsă şi de consilierii din opoziţie

Acţionarul majoritar al clubului de fotbal Universitatea Cluj, Florian Walter, a făcut o ofertă de circa 6.000 de euro pentru cele 0,51% de acţiuni pe care le deţine Consiliul Local. Walter face această mişcare pentru ca municipalitatea să poată sprijini cu bani clubul.

Grupul consilierilor locali ai PNL Cluj-Napoca respinge oferta omului de afaceri Florian Walter de a cumpăra acţiunile pe care primăria le deţine la clubul Universitatea Cluj. Motivul pentru care, grupul consilierilor locali ai PNL Cluj-Napoca consideră că Florian Walter face această ofertă este pentru a scăpa de acțiunea în instanță la care s-a asociat ca și parte civilă și Consiliul Local Cluj, într-un dosar al transferurilor ilegale prin care municipalitatea a fost păgubită și așteaptă despăgubiri în instanță. În ședința din 29 august, consilierii locali au votat, cu unanimitate de voturi, ca Primăria să se constituie ca parte civilă în procesul în care Florian Walter, Ioan Mărginean şi Dorin Capră sunt cercetaţi în dosarul transferurilor cu titlu gratuit a 15 jucători de la U Cluj la Petrolul.

„Considerăm că de 6000 de euro Florian Walter împușcă cel puțin doi iepuri dintr-o lovitură: scoate din joc un păgubit, căruia nu mai trebuie să-i plătească daune pentru înșelăciune și are pretenții și poate primi 1 milion de euro de la același păgubit, conform promisiunilor publice ale primarului Emil Boc. Emil Boc a declarat în repetate rânduri ca are pregătiți un milion de lei din partea municipalității pentru clubul U, dar că acești bani nu pot fi alocați, deoarece Consiliul Local este acționar la ambele cluburi de fotbal din Cluj-Napoca și legea nu o permite”, spun consilierii locali ai PNL Cluj-Napoca.


Pierde Clujul un alt brand?

„Cluj-Napoca nu-și mai poate permite să piardă un brand așa cum s-a întâplat cu Ursus, Clujana, Napolact. În plus este jignitor ca Florian Walter să creadă că s-a întâlnit hoțul cu prostul. Oferta sa este jignitoare și inacceptabilă”, mai spun consilierii locali din opoziţie.

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, că nu este de acord cu propunerea lui Florian Walter ca Primăria să îi vândă lui acţiunile pe care le deţine la Universitatea Cluj. Vinderea acţiunilor nu ar rezolva problema finanţării.


“Oferta o vom analiza în Consiliul Local. Din punctul meu de vedere nu rezolvă problema finanţării de către Consiliul Local a Universităţii Cluj pentru că Legea sportului e foarte clară: poţi să participi la finanţarea unui club sportiv societate comercială doar prin majorare de capital dacă eşti acţionar. Ori, dacă noi ieşim de la U Cluj înseamnă că putem să finanţăm numai CFR-ul pentru că rămânem acolo acţionari şi nu poţi să finanţezi U Cluj. Deci nu rezolvă problema finanţării dacă asta s-a urmărit”, a explicat Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter