Actualitate

Fotografii inedite cu John F. Kennedy, prezentate în premieră, la 50 de ani de la asasinarea sa

O colecţie de fotografii inedite cu fostul preşedinte american John F. Kennedy a fost prezentată pentru prima dată în Statele Unite, la aproape 50 de ani de la asasinarea acestuia.

Fotografiile au fost realizate de Jacques Lowe, fotograful personal al fostului preşedinte american, şi prezintă diverse momente din viaţa şi cariera liderului democrat de pe vremea când acesta era senator, în 1958, apoi preşedinte şi până la moartea sa în 1963, informează dailymail.co.uk.

Printre momentele importante surprinse pe peliculă fotografică se numără prima întâlnire a lui JFK cu liderii armatei americane, după alegerea sa în funcţia de preşedinte în 1961, dar şi o întâlnire informală a sa cu jurnaliştii american, în Biroul Oval de la Casa Albă.


Alte câteva imagini candide prezintă o vizită a premierului britanic Harold Mcmillan la Casa Albă, o vizită în urma căreia cei doi lideri politici au devenit prieteni foarte buni.

Colecţia include şi fotografii din campania electorală a lui J.F. Kennedy, liderul democrat fiind imortalizat pe peliculă în timpul unui grătar cu susţinătorii săi din Omaha şi, apoi, în timp ce participa la un marş pentru drepturi civile organizat la Los Angeles.


Fotografiile apar într-o nouă carte, "My Kennedy Years", care include peste 250 de imagini din viaţa şi cariera lui JFK.

Ultimele Stiri
abonare newsletter