Actualitate

FOTO - VIDEO: ACCIDENT AVIATIC surprins în imagini. Două avioane s-au CIOCNIT în aer, la 4000 m altitudine, iar unul dintre ele a luat FOC

Ceea ce trebuia să fie un salt acrobatic perfect s-a transformat într-o cursă pentru supravieţuire, după ce două avioane în care se aflau nouă paraşutişti s-au ciocnit în aer, iar unul dintre ele a luat foc.

Nouă paraşutişti experimentaţi au vrut, la sfârşitul săptămânii trecute, în Wisconsin, să realizeze un moment acrobatic, însă cei nouă au trăit clipe de coşmar după ce avioanele de agrement în care se aflau s-au ciocnit în aer, iar unul dintre ele a luat foc, informează Daily Mail, preluat de Mediafax.

Momentul accidentului a fost surprins de camerele video instalate pe căştile unora dintre paraşutişti, ele fiind difuzate de postul american de televiziune NBC News.


În înregistrare se văd paraşutiştii din cel de-al doilea avion ieşind şi pregătindu-se să sară. Avionul lor zbura chiar deasupra primului avion, cele două ciocnindu-se în aer. În înregistrare se observă cum doi dintre paraşutişti se aruncă disperaţi la câteva secunde după ce unul dintre avioane ia foc. Ceilalţi paraşutişti au reuşit şi ei să sară şi să ajungă pe pământ nevătămaţi.

"Am fost norocoşi că ne aflam în afara avionului. Dacă am fi fost în spate când cele două s-au ciocnit, lucrurile ar fi stat altfel acum. Noi cădeam cu o viteză de aproape 200 de km/h, iar avioanele în flăcări pluteau deasupra noastră şi trebuia să ne asigurăm că nu stăm chiar sub ele", a declarat instructorul Mike Robinson, în vârstă de 64 de ani.


Singurul care a suferit răni minore a fost pilotul avionului care a luat foc, după ce a reuşit să se paraşuteze.

Avionul care a luat foc s-a prăbuşit pe un câmp. Celălalt pilot a reuşit să aducă aparatul de zbor la sol, deşi fusese avariat în urma coliziunii produse la aproape patru mii de metri altitudine. 

abonare newsletter