Actualitate

Autobuz deturnat în Norvegia. Trei persoane au fost ucise

Trei persoane au fost ucise luni în deturnarea unui autobuz de către un necunoscut înarmat cu un cuţit în vestul Norvegiei, a anunţat poliţia, care a precizat că are situaţia sub control, informează Associated Press şi AFP.

Suspectul, descris ca având în jur de cincizeci de ani şi de origine străină, a fost arestat după atac în comitatul Sogn şi Fjordane, scrie Agerpres.

Autorităţile au primit la început rapoarte despre răniţi în legătură cu un accident de autobuz şi pompierii au fost primii care au ajuns la faţa locului, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Odd Arne Solvag. El a adăugat ei l-au arestat pe suspect, predat ulterior poliţiei.

"Pentru moment, nu am nicio informaţie care să indice prezenţa altor persoane în afară de cele trei victime" la bordul autobuzului, a declarat la rândul său Joern Lasse Foerde Refsnes, un responsabil al poliţiei, la canalul TV2 Nyhetskanalenspus.

Identitatea suspectului, şi el rănit potrivit mai multor media norvegiene, şi motivul atacului nu au fost imediat clare.

Autobuzul asigura legătura între regiunea muntoasă Valdres, cunoscută pentru schi, şi Oslo.

Poliţia din Oslo era pregătită să trimită la faţa locului o unitate antiteroristă la bordul unui elicopter al armatei, dar a anulat desfăşurarea după ce a fost anunţată că suspectul a fost arestat.

"Situaţia era foarte neclară. Ne-au spus doar că era un bărbat în autobuz care a deturnat autobuzul şi l-a rănit pe şofer. Acesta a fost primul mesaj pe care l-am primit", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Oslo Andre Krakenes.

Crimele multiple sunt rare în Norvegia, deşi ţara a fost şocată de cel mai grav masacru în timp de pace în urmă cu doi ani, când un extremist de dreapta a ucis 77 de persoane într-un dublu atac cu bombă şi mitralieră, aminteşte AP.

 

Etichete: Norvegia
Ultimele Stiri
abonare newsletter