Actualitate

GOOGLE marchează Halloween-ul printr-un DOODLE interactiv

Google marchează, în acest an, ziua de Halloween, sărbătorită pe 31 octombrie, printr-un doodle interactiv special în care o vrăjitoare combină diverse ingrediente - oase, mere, otrăvuri sau capete de mort - pentru a crea poţiuni.

GOOGLE marchează Halloween-ul printr-un DOODLE interactiv GOOGLE marchează Halloween-ul printr-un DOODLE interactiv

În funcţie de combinaţii, utilizatorilor le sunt afişate apoi şase animaţii, cu fantome, monştri, schelete şi alte creaturi înfricoşătoare specifice Halloweenului.

Halloween (o abreviere pentru "All Hallows' Evening") este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală şi nu numai, scrie Mediafax. Halloween-ul se celebrează în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie.


Fiind una dintre cele mai vechi sărbători din lume, Halloween-ul este sărbătorit în foarte multe ţări, cele mai cunoscute fiind Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico şi Regatul Unit, iar ocazional în unele părţi ale Australiei şi Noua Zeelandă.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter