Actualitate

Pădurea Hoia-Baciu, în topul celor mai înfricoşătoare locuri din Europa

Cotidianul britanic The Guardian a inclus Pădurea Hoia-Baciu din Cluj-Napoca într-un top al celor mai înspăimântătoare destinaţii de vacanţă în preajma Halloween. Despre celebrul castel Bran, jurnaliştii britanici scriu că este un kitsch.

„Turiștii amatori de destinații horror se îngrămădesc la Castelul Bran, dar fabrica de bani cu tema Dracula este de fapt mai mult un kitsch decât ceva care să îți dea fiori reci. Pentru o emoție autentică, mergeți în Pădurea Hoia-Baciu, din al doilea cel mai populat oraș din România, Cluj-Napoca (Wizzair zboară direct acolo, de la Luton). Într-o țară plină de păduri înspăimântătoare, această poiană de rău augur este subiectul a numeroase povești de groază, cu stafii și apariții de OZN-uri făcând parte din folclorul care o înconjoară, toate acestea dându-i o amtosferă de tip Blair Witch”, scriu cei de la The Guardian.

 În topul realizat de jurnaliştii din Marea Britanie mai apar şi Osuarul Sedlec din Cehia, Oraşul Morţilor din Osetia de Nord, Rusia, Catacombele Capucinilor din Palermo, Italia, Dealul Crucilor din Siauliai, Lituania, Cripta Sfintei Maria din Roma, Cripta Capucinilor din Cehia, Capela Craniilor din Polonia şi altele.


Topul integral şi detalii despre fiecare destinaţie turistică înspăimântătoare din Europa pot fi citite AICI

Ultimele Stiri
abonare newsletter