Actualitate

Casa lui Steve Jobs devine monument istoric

Un oraş californian din Silicon Valley a clasificat drept monument istoric casa în care a copilărit Steve Jobs, care a creat acolo, în garajul imobilului, împreună cu Steve Wozniak primele computere marca Apple, relatează AFP.

Membrii comitetului istoric din Los Altos, în apropiere de San Francisco, au votat în unanimitate în favoarea acordării acestui statut casei cu un singur etaj, cu un stil ce aminteşte de un ranch (fermă specifică pentru vestul SUA, n.r.), care este deţinută în prezent de sora lui Steve Jobs, decedat în octombrie 2011.

'Este vorba despre casa în care a copilărit fondatorul Apple Steve Jobs', se precizează într-un document ce justifică decizia comitetului istoric. 'Este vorba de asemenea de locul unde a luat naştere Apple şi unde au fost asamblate primele 50 până la 100 de computere Apple, evenimente ce contribuie la istoria şi moştenirea culturală a Californiei şi a Statelor Unite ale Americii', explică același document, potrivit Agerpres.

Faimosul garaj în care Steve Jobs şi Steve Wozniak au pus bazele celebrei firme al cărei simbol este mărul a rămas neschimbat din acea perioadă, cu excepţia uşii de la intrare, ce a trebuit înlocuită. Locuinţa, construită în 1951, le-a aparţinut iniţial părinţilor adoptivi ai lui Jobs.


 

Etichete: apple Steve jobs
Ultimele Stiri
abonare newsletter