Actualitate

UPDATE: Evaziune fiscală de 50 de MILIOANE DE EURO. Vezi ce nume sunt vehiculate că ar fi implicate!

160 de percheziţii au loc, luni, în Bucureşti, Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusă urmărirea penală a 50 de persoane, între care angajaţi ai Ministerului de Finanţe, avocaţi, administratori de firme .

Evaziune fiscală de 50 de MILIOANE DE EURO. Sunt vizați angajați ai Ministerului de Finanţe! Evaziune fiscală de 50 de MILIOANE DE EURO. Sunt vizați angajați ai Ministerului de Finanţe!

UPDATE

Senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău şi procurorul şef de birou de la Parchetul ICCJ Angela Nicolae sunt numele vehiculate în dosarul de evaziune fiscală în care sunt cercetate peste 50 de persoane, între care şi angajaţi ai Ministerului de Finanţe, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX că numele senatorului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău apare în dosarul de evaziune fiscală în care sunt cercetate peste 50 de persoane, între care angajaţi ai Ministerului de Finanţe, avocaţi şi administratori de firme.


De asemenea, anchetatorii au cerut aviz pentru percheziţionarea locuinţei şi biroului procurorului Angela Nicolae, şef de birou la Parchetul instanţei supreme, care ar fi suspectată de trafic de influenţă în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, au precizat sursele judiciare.

UPDATE:


Un senator este suspectat că ar fi protejat gruparea de evaziune fiscală în care sunt cercetate peste 50 de persoane, între care angajaţi ai Ministerului de Finanţe, avocaţi şi administratori de firme, care ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 50 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, în acest dosar ar fi vizat şi un senator, acesta fiind suspectat că ar fi făcut parte din palierul de protecţie a grupării de evaziune fiscală.


Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat, luni, la intrarea în Consiliul Superior al Magistraturii, răspunzând unei întrebări, că nu poate da detalii despre persoanele din acest dosar care deţin calitate specială şi care nu au fost audiate.

Kovesi a mai spus că dosarul este unul complex, în care sunt vizate peste o sută de de firme româneşti şi străine, aproximativ 50 de persoane fiind suspectate de corupţie şi evaziune fiscală.


Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, luni dimineaţă au loc 160 de percheziţii la sediile unor firme şi locuinţe din Bucureşti şi din judeţele Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi şi Ialomiţa, într-o cauză penală complexă privind infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală care implică un număr mare de persoane constituite într-un grup infracţional organizat.

Conform sursei citate, este vizată activitatea a peste 100 de firme româneşti şi străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăţi comerciale români şi străini, avocaţi, contabili, angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice.


Dintre persoanele implicate, în cazul a peste 50 s-a dispus începerea urmăririi penale.

Procurorii DNA mai spun că prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ 50 de milioane de euro.

La acţiune, procurorii sunt sprijiniţi de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), precum şi de angajaţi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, ai Inspectoratului General al Poliţiei Romane (IGPR) şi ai Agenţiei Naţionale de Administare Fiscală (ANAF), scrie Mediafax. De asemenea, procurorii beneficiază de sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter