Actualitate

Cine sunt românii cărora le-a salvat viaţa mireasa decedată în accidentul din Nireş

Mireasa de 42 de ani din Nireş, implicată într-un teribil accident chiar în noaptea nunţii sale a salvat viaţa a trei persoane. Vineri după-masă a intrat în moarte cerebrală, iar familia a fost de acord să doneze organele acesteia.

sursa foto: gherlainfo.ro sursa foto: gherlainfo.ro

Rinichii femeii au rămas la Cluj-Napoca, la Institutul de Urologie şi Transplant Renal, unde au fost chemaţi imediat doi pacienţi care au avut mare nevoie de un transplant şi care s-a stabilit că sunt compatibili. Potrivit dejeanul.ro, este vorba de un bărbat de 45 de ani din Blaj şi altul de 32 de ani din Sibiu. Ficatul a luat drumul Bucureştiului, unde o persoană tânără va primi o nouă şansă la viaţă. Cei trei care au avut şansa să prindă buchetul salvării aruncat de mireasă, de peste moarte, vor duce de-acum o viaţă normală, fără să mai fie dependenţi de ore lungi de dializă.

Accidentul a avut loc sâmbătă noaptea, după ce mireasa a insistat să fie răpită de la propria nuntă. Maşina în care se afla mireasa urma să ajungă la o discotecă din Dej, dar a fost implicată într-un accident şi s-a făcut praf după ce a lovit un cal. În maşină se aflau amândouă naşele de cununie ale miresei, proprietarul autoturismului şi încă un nuntaş. Impactul a fost violent, calul fiind purtat pe capotă mai bine de 50 de metri. În urma impactului cu calul, una dintre naşe a murit pe loc, iar şoferul şi mireasa au fost răniţi grav. Naşa care a murit în accident avea 49 de ani și în urma cu doar o luna a participat la nunta fiului ei mai mic. Mireasa a stat în comă şase zile la Clinica de Neurochirurgie, iar vineri după-masă medicii şi-au dat seama că nu se mai poate face nimic pentru ea. A intrat în moarte cerebrală, medicii au propus familiei să îi preleveze organele, iar soţul şi copiii femeii au fost de acord.


Înmormântarea miresei de 42 de ani va avea loc marţi, în cimitirul din Nireş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter