Actualitate

Viceprimarul Şurubaru a pierdut procesul intentat ANI după ce agenţia l-a găsit incompatibil

Viceprimarul din Cluj-Napoca Gheorghe Şurubaru a pierdut, la Curtea de Apel, procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate, care îl găsise în incompatibilitate întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator al unei firme.

Conform unei sentinţe de joi a Curţii de Apel Cluj, cererea formulată de viceprimarul Gheorghe Surubaru împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) a fost respinsă.

Decizia Curţii de Apel poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.


Până la ora transmiterii acestei ştiri, Gheorghe Şurubaru nu a putut fi contactat pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Gheorghe Şurubaru (PDL) a fost găsit incompatibil de ANI întrucât în perioada 22 iunie 2010 - 30 mai 2013 a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator al SC Euro Divers, el fiind acuzat, totodată, de fals în declaraţii.


În acest caz, ANI a sesizat Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca.

Gheorghe Şurubaru a atacat în instanţă raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, reclamând că ANI a anunţat că este incompatibil fără să ţină cont de punctul său de vedere transmis agenţiei în termenul legal. Plângerea a fost depusă de Şurubaru în 28 august, iar dosarul a avut termen joi.


Anterior anunţului făcut de ANI, adică în 30 iunie, Prefectura Cluj solicitase secretarului municipiului Cluj-Napoca înaintarea propunerii privind încetarea mandatului de viceprimar al lui Gheorghe Şurubaru (PDL), pe motiv de incompatibilitate, în condiţiile în care acesta a deţinut aproape un an şi funcţia publică şi pe cea de asociat şi administrator al unei firme.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Cluj, Ana Danciu, declara atunci că, dintr-o adresă primită de la Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), reieşea că Gheorghe Şurubaru a deţinut funcţia de asociat şi administrator al unei firme până în mai 2013, la aproape un an de alegerea sa ca viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.


În 11 iulie, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Cluj-Napoca, Gheorghe Şurubaru a demisionat din funcţia de viceprimar, dar a fost reales după două ore, fără votul consilierilor USL şi PPDD, care au absentat de la şedinţă. Gheorghe Şurubaru a fost ales prin vot secret, într-o şedinţă de îndată convocată de primarul Emil Boc, el primind 14 voturi din partea consilierilor PDL şi UDMR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter