Actualitate

Metallica a confirmat că va susţine un concert "silenţios" în Antarctica

Trupa rock Metallica a confirmat că va cânta la începutul lunii decembrie în Antarctica, singurul continent pe care renumitul grup american de heavy-metal nu a concertat niciodată, unde va susţine un concert "silenţios", în timpul căruia instrumentele nu vor fi amplificate.

Trupa rock Metallica Trupa rock Metallica

"Într-o carieră de 30 de ani, am avut şansa unică de a putea să mergem aproape peste tot în lume, cu excepţia unui singur loc, Antarctica", se afirmă într-un comunicat postat, joi, pe site-ul trupei.

Metallica va susţine acest concert pe 8 decembrie, la sfârşitul primăverii australe, în apropiere de heliportul bazei argentiniene Carlini.


"Vom cânta într-un dom, iar concertul va fi retransmis în căşti. Niciun instrument nu va avea amplificator", a precizat formaţia americană.

Pentru a asista la concert, fanii trupei Metallica trebuie să participe la un concurs organizat de compania Coca-Cola în Argentina, Chile, Columbia, Costa Rica şi Mexic.


Potrivit revistei Rolling Stone, va fi doar pentru a doua oară când un concert va fi organizat în Antarctica. Grupul rock Nunatak, compus din oameni de ştiinţă, s-a produs în Antarctica în 2007 în cadrul proiectului "Live Earth", o serie de concerte susţinute simultan pe toată planeta cu scopul de a sensibiliza opinia publică în legătură cu fenomenul de încălzire globală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter