Actualitate

Pe străzile Timişoarei va circula primul autobuz electric

În primele zile ale săptămânii viitoare, pe străzile Timişoarei va circula, în premieră naţională, un autobuz cu motor electric, pe linia 33.

O firmă a pus gratuit la dispoziția RATT, pentru testare, un autobuz cu motor electric, care va fi testat la Timişoara timp de o lună, scrie renasterea.ro.

După perioada de testare se va putea vedea cum se comportă și cât consumă un autobuz electric față de unul obișnuit, în condițiile concrete de trafic din Timișoara. Adrian Moșoarcă, reprezentantul firmei, a declarat că autobuzul este dotat cu cea mai nouă tehnologie, are motor cu acumulatori pe bază de fier, total reciclabili, și o autonomie de circulație de 250 de kilometri.

Luând în considerare că un autobuz din Timișoara parcurge zilnic circa 200 de kilometri, nu va fi necesară reîncărcarea bateriilor în timpul zilei. Deocamdată, prețurile pentru astfel de autovehicule sunt aproximativ duble față de cele pentru autobuzele cu motor termic, fiind cuprinse între 300.000 și 400.000 de euro, dar primarul Timișoarei este optimist, în primul rând, pentru că există posibilitatea achiziționării lor din fonduri europene, iar în al doilea rând, fiindcă la noile tehnologii prețul scade simțitor în câteva luni, o dată cu implementarea acestora.



 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter