Actualitate

Două tinere au fost accidentate pe trecerea de pietoni din faţa unui liceu

Două tinere în vârstă de 16 ani şi 22 de ani au ajuns la spital, joi dimineaţă, după ce au fost lovite de o maşină pe trecerea de pietoni din faţa Liceului "Lorin Sălăgean" din Drobeta Turnu Severin.

Două tinere au fost accidentate pe trecerea de pietoni din faţa unui liceu Două tinere au fost accidentate pe trecerea de pietoni din faţa unui liceu

Accidentul s-a produs în jurul orei 8.00, fiind provocat de un şofer care circula dinspre Târgu Jiu şi care la intrarea în Drobeta Turnu Severin a acroşat o elevă de 16 ani şi o altă tânără de 22 de ani care traversau strada pe trecerea de pietoni din faţa Liceului "Lorin Sălăgean".

În urma accidentului, cele două tinere au fost rănite, fiind preluate de o ambulanţă şi transportate la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.


Potrivit medicului Amina Nicolicea de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, tânăra de 22 de ani este în stare mai gravă, având un traumatism cranian acut la cap şi un traumatism la şoldul drept, în timp ce fata de 16 ani are un traumatism de coloană lombară, scrie Mediafax.

Cele două tinere locuiesc în apropierea Liceului "Lorin Sălăgean" din Drobeta Turnu Severin, iar în momentul accidentului fata de 16 ani se îndrepta către Liceul Economic "Teodor Costescu", unde învaţă, în timp ce tânăra de 22 de ani mergea la serviciu.


Şoferul vinovat de producerea accidentului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

El le-a declarat poliţiştilor că la intrarea în Drobeta Turnu Severin, în faţa Liceului "Lorin Sălăgean", a fost orbit de farurile unei maşini care circula din sens opus, astfel că nu le-a văzut pe cele două tinere care traversau pe trecerea de pietoni.


Poliţiştii au întocmit pe numele şoferului dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Accidentul s-a produs la aproximativ un kilometru distanţă de locul unde în urmă cu două săptămâni un elev de 14 ani a fost accidentat mortal pe trecerea de pietoni din faţa Grupului Şcolar Halânga.


 

abonare newsletter