Actualitate

Ursus investeşte 1,1 mil. € în noua fabrică

<p><img src="documente/stories/03_martie/31_ziua/05-sorin-apostu-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„Fabrica de Bere Ursus” va fi inaugurată, cel mai probabil, odată cu Zilele Clujului.</p>

 

Ursus Breweries a inaugurat ieri lucrările de reconstrucţie şi amenajare a mini unităţii de producţie “Fabrica de Bere Ursus”.


 

Deschiderea restaurantului şi a pub-ului este programată pentru începutul verii, oficialii companiei au anunţat că în cadrul acestora clujenii vor putea consuma trei sortimente de bere unice în România.


Oficialii companiei Ursus au afirmat că decizia de închidere a fabricii a fost luată pe considerentul că unitatea nu putea funcţiona mult timp în centrul oraşului. Potrivit oficialilor Ursus, mare parte a imobilelor unde funcţionau facilităţile de producţie a berii vor fi conservate, o parte din utilaje urmând a fi trasportate la celelalte fabrici ale grupuri, în timp ce “piesele de colecţie” vor împodobi restaurantul şi pub-ul. Mai mult, reprezentanţii Ursus au anunţat că incinta restaurantului va fi împodobită cu candelabre din sticle de bere, dar şi cu un “wall of fame”, o serie de stele pe care vor fi încrustate numele angajaţilor care au lucrat la fabrica de bere Ursus. De asemenea, clienţii viitorului restaurant vor putea vedea cum se fabrică berea pe care o vor comanda, mini-fabrica de bere urmând a fi separată de restaurant printr-un perete de sticlă.

 


Ursus va continua
să investească la Cluj

 


Preşedintele grupului Ursus Breweries, Gary Whitlie, a declarat că Sab Miller va continua să fie prezent în Cluj-Napoca, urmând a sprijini toate proiuectele importante ale comunităţii. “Cluj-Napoca rămâne un oraş important pentru Ursus Breweries şi vom continua tradiţia de a fabrica berea Ursus aici. Suntem dedicaţi vieţii sociale din acest oraş şi investim în continuare în proiecte pentru comunitatea locală, cum sunt Zilele Clujului, TIFF sau Ursus Cluj Fest. Îmi doresc ca în câteva luni să ne revedem, tot aici, pentru a celebra deschiderea “Fabricii de Bere Ursus” cu un pahar de bere Ursus proaspăt scoasă de pe linia de producţie, o bere specială, făcută de oameni speciali, într-un oraş special”, a declarat Gary Whitlie, preşedintele Ursus Brewries.

 


Inaugurare de Zilele Clujului

 

De asemenea, primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat, la inaugurarea lucrărilor de construcţie a viitoarei mini-facilităţi de producţie a berii că speră ca unitatea să fie inaugurată odată cu Zilele Clujului. “Vreau să vă mulţumesc că v-aţi ţinut de promisiune, chiar dacă a fost o decizie grea, extrem de costisitoare, dar pe care promiteaţi că o veţi susţine. Bordul companiei a luat decizia de a investi peste 1,1 milioane de euro numai în acest sediu, unde se va produce bere Ursus pentru cluj şi pentru clujeni. Mă bucur, de asemenea, că aţi reuşiut să păstraţi şi o mare parte din angajaţi şi plus prin creerea noului restaurant să angaja şi mai mulţi oameni. De asemenea, sunt bucuros că mare parte din activitatea Ursus va rămâne la Cluj şi iarăşi un lucru demn de menţionat este că, exceptând utilajele din fabrică, restul banilor investiţi vor merge către firme clujene. Vă asigur că Ursus va fi în continuare unul dintre principalii sponsori ai Zilelor Clujului şi am reuşit, din discuţiile pe care le-am avut cu dânşii am constata că doresc, în continuare să sponsorizeze Festivalul Internaţional de Film Transilvania sau Ursus Fest”, a declarat primarul Sorin Apostu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter