Actualitate

Proiectul „Ascultă 5 minute de muzică clasică” a ajuns la Cluj

Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz, aduce, din nou, muzica clasică mai aproape de public, graţie campaniei „Ascultă 5 minute de muzică clasică”, desfăşurată până în 31 octombrie în spaţii neconvenţionale din România: hipermarketuri, malluri, librării, şcoli şi muzee.

Miercuri, de la ora 19, muzica clasică va răsuna live la Iulius Mall din Cluj-Napoca: binecunoscutul violoncelist Răzvan Suma, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, va interpreta Brahms alături de pianistul Josu Okinena. Este o modalitate inedită de a familiariza publicul cu muzica clasică, dar şi o avanpremieră a recitalului pe care cei doi muzicieni îl vor susţine la Casa Universitarilor din Cluj-Napoca, în 17 octombrie, ora 19,00.

Între 8 şi 29 octombrie, violoncelistul Răzvan Suma desfăşoară turneul „Vă place Brahms?”, interpretând în 13 oraşe din România, alături de pianistul spaniol Josu Okinena, cele două sonate pentru violoncel şi pian de Johannes Brahms.


Campania Radio România Muzical „Ascultă 5 minute de muzică clasică” a ajuns la a şaptea ediţie, fiind primită cu succes şi mult interes de public la ediţiile precedente, desfăşurate de două ori pe an începând din 2010. Principiul campaniei este simplu: difuzarea a cinci minute de muzică clasică, zilnic, în cât mai multe spaţii neconvenţionale, altele decât sălile de concert, acolo unde afluxul de public/vizitatori este foarte mare. De asemenea, piesa zilei din campanie poate fi ascultată la Radio România Muzical, dar şi în reţeaua Radio România Regional.

Proiectul are ca principală ţintă familiarizarea, mai ales a publicului tânăr, cu sonorităţile muzicii clasice. Anul acesta, în premieră, proiectul se bucură de o importantă dezvoltare graţie colaborării cu unităţi de învăţământ de pe întreg teritoriul României, ceea ce înseamnă că un număr considerabil dintre elevii României vor putea asculta muzică clasică în pauzele dintre ore sau la orele de dirigenţie sau muzică. Informaţii despre campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute care găzduieşte şi fişierele audio ale pieselor din proiect. Ascultă cinci minute de muzică clasică este un proiect Radio România Muzical, iniţiat şi dezvoltat de Cristina Comandaşu.

Etichete: muzica clasica
Ultimele Stiri
abonare newsletter