Actualitate

Recital Erich Türk la Biserica Romano-Catolică „Sf. Mihail”

Organistului Erich Turk va susţine mâine, la Biserica Romano-Catolică „Sf. Mihail”, de la ora 19, un recital în cadrul sectiunii Jubilee muzicale, parte a festivalului Toamna Muzicală Clujeană.

Organistului Erich Turk va susţine mâine, de la ora 19, un recital în cadru l sectiunii Jubilee muzicale, parte a festivalului Toamna Muzicală Clujeană. Organistului Erich Turk va susţine mâine, de la ora 19, un recital în cadru l sectiunii Jubilee muzicale, parte a festivalului Toamna Muzicală Clujeană.

Născut în 1972 la Cluj, Erich Türk este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”. A studiat orga cu Ursula Philippi (Cluj) şi Mihai Rădulescu (Viena), iar clavecinul cu Ilton Wjuniski (Paris) şi Gordon Murray (Viena). Între 1995-1999 a fost organist şi dirijor de cor la Biserica Evanghelică din Mediaş, tot din 1995 fiind angajat la Academia de Muzică din Cluj, unde în prezent predă orgă, clavecin, bas cifrat, muzică de cameră şi organologie.

În calitate de solist, dar şi de membru al Ansamblului Baroc „Transilvania” şi al altor formaţii camerale a susţinut numeroase recitaluri în majoritatea ţărilor europene. A efectuat înregistrări radio şi TV, iar discografia lui constă în 7 CD-uri (trei solo şi patru cu ansamblul „Transilvania”) şi un DVD documentar cu muzică autohtonă. Este preocupat de revigorarea practicilor interpretative istorice şi de păstrarea instrumentelor vechi, fiind invitat frecvent al festivalurilor de muzică veche din România (Bucureşti, Miercurea Ciuc, Timişoara şi Cluj).


Erich Türk este fondatorul casei de discuri TransylvANTIQs şi se implică activ în organizarea la Cluj a unor evenimente legate de muzica veche, precum concursuri de muzică barocă (în cadrul festivalului La Stravaganza 2009, 2011, 2013) sau Academie de Sablé en Transylvanie (2009, 2010, 2011). Este membru al orchestrei baroce internaţionale Balkan Baroque Band.    

Preţul unui bilet la concert este de 20 de lei, iar elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter