Actualitate

Explozie la Focşani! 12 locuinţe au fost afectate

Douăsprezece locuinţe dintr-un bloc din Focşani au fost afectate de o explozie care s-a produs, sâmbătă dimineaţă, într-o garsonieră de la parterul imobilului, primele informaţii indicând că deflagraţia a fost cauzată de o butelie defectă.

Butelie Butelie

Explozia a avut loc sâmbătă, în jurul orei 6.00, într-o garsonieră de la parterul unui bloc situat pe strada Revoluţiei, în cartierul Sud din Focşani, transmite corespondentul Mediafax.
Proprietarul garsonierei ar fi schimbat butelia, vineri seară, iar sâmbătă dimineaţă, când a aprins lumina pentru a pleca la serviciu, din cauza acumulărilor de gaze s-a produs explozia. Bărbatul a suferit arsuri la faţă şi pe corp, fiind preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi dus la spital.
"Din primele verificări a rezultat că explozia s-a produs ca urmare a unei acumulări de caz. Aceasta nu a fost urmată de incendiu", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, locotenent Cristina Duţă.
În urma exploziei, locatarii au ieşit în stradă, speriaţi de zgomot. "Dormeam şi am auzit o bubuitură. Am stat acolo în pat până s-a terminat. Când m-am dezmeticit, am văzut uşa de la intrare în mijlocul casei. După aceea l-am văzut pe vecin, cel de la care a pornit explozia, care spune «vai de mine, ce am păţit». E dezastru ce este aici. Până la etajul trei au zburat toate uşile", a spus Maria Statache, unul dintre locatari.
La locul exploziei a ajuns, pe lângă pompieri, jandarmi, poliţişti, angajaţi ai companiei de gaz şi primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi. El a spus că în urma deflagraţiei au suferit avarii 12 locuinţe, dar că structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată. "Vom încerca să-i ajutăm pe aceşti oameni pentru că nu pot fi lăsaţi aşa diseară. Mulţumim lui Dumnezeu că nu a murit nimeni şi că nu trebuiesc mutaţi locatarii în altă parte. Voi aduce nişte uşi, am chemat constructorul aici să vedem ce putem face. Structura nu a fost afectată cu nimic şi asta este bine. Modul în care au fost distruse uşile până la etajul al treilea este ieşit din comun. Sunt afectate peste 12 familii şi le vom ajuta pe toate. Trebuie să poată locui civilizat oamenii aici. Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva în Focşani", a spus Decebal Bacinschi.

Etichete: butelie gaz explozie
Ultimele Stiri
abonare newsletter