Actualitate

Doi bărbaţi care lucrau la parapeţii despărţitori de pe DN1, electrocutaţi. Unul dintre ei a decedat

Un muncitor a murit, iar altul a ajuns în stare gravă la spital, miercuri, după ce s-au electrocutat în timp ce lucrau cu o macara la parapeţii de pe drumul dintre Cluj-Napoca şi Turda, lângă localitatea Mărineşti, utilajul atingând firele de înaltă tensiune.

Potrivit ISU Cluj, este vorba de doi bărbaţi care lucrau pe DN1 la montarea unor parapeţi despărţitori pe şosea. Incidentul s-a petrecut la intrarea în Mărtineşti dinspre Cluj, în apropierea lacului.

“Incidentul a avut loc la 100 de metri de intrarea în Mărtineşti. Este vorba de două persoane, doi bărbaţi care lucrau la parapeţii despărţitori de drum pe DN1. La un moment dat s-a produs un arc electric între liniile de tensiune şi utilajul cu care lucrau. Foloseau o macara cu care au atins nişte cabluri care traversau drumul şi s-a format un arc electric. Bărbaţii au în jur de 50 de ani. Pentru una dintre victime, medicii ajunşi la faţa locului efectuează manevrele de resuscitare”, au precizat pentru Monitorul de Cluj reprezentanţii ISU Cluj.


Cei doi bărbaţi erau angajaţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi efectuau lucrări pe DN1 E60.

Unul dintre muncitori a fost transportat în stare gravă la spital, iar celălalt a fost resuscitat timp de 35 de minute de către medicii ajunşi la faţa locului, însă fără rezultat. Medicii prezenţi la faţa locului au declarat că în cazul unuia dintre bărbaţi manevrele de resuscitare nu au produs efect. "În ciuda eforturilor noastre bărbatul a decedat. Aveam 58 de ani", au precizat aceştia.


Reprezentanţii IPJ Cluj au spus că poliţiştii cercetează în continuare cauzele care au dus la producerea accidentului, precizând totodată că este vorba de un accident de muncă, la faţa locului fiind prezenţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter