Actualitate

Cum a evitat ambasadorul Martin Harris să se pronunţe în cazul exploatării de la Roşia Montană: Britanicii ştiu despre frumuseţea munţilor Apuseni

Ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, a evitat să îşi spună punctul de vedere în cazul exploatării miniere de la Roşia Montană, precizând că România are un potenţial foarte mare în turism. Acesta a mai precizat că a vizitat Munţii Apuseni şi că şi-a îndemnat şi prietenii să viziteze România, declarând totodată că se aşteaptă ca din ce în ce mai mulţi turişti englezi să vină în ţara noastră.

sursa foto: cronicaromana.ro sursa foto: cronicaromana.ro

Întrebat de jurnalişti cum vede dezvoltarea zonei Munţilor Apuseni dacă s-ar începe exploatarea de la Roşia Montană, Martin Harris a spus că România are un nivel de biodiversitate foarte înalt şi un patrimoniu semnificativ.

„Este o zonă foarte frumoasă, o zonă cu potenţial. Eu am vizitat Munţii Apuseni cu familia mea, am fost la Mărişel, în Cheile Turzii, am fost în cetatea Ponorului şi Padiş, nu am fost în această zonă fierbinte despre care vorbiţi, eu cred că este o dezbatere pentru Românie. Eu cred că este foarte sănătos că este o dezbatere între societate şi clasa politică. Aş dori să spun că eu cred că România are un potenţial foarte mare în turism, fiindcă relieful României este ceva unic, este cea mai mare pădure virgină din Europa, cea mai mare populaţie de urşi şi vulpi din Europa, un nivel de biodiversitate foarte înalt, de fapt, în România aveţi tot ce restul Europei a pierdut, păduri virgine, biodiversitate, un peisaj foarte frumos, patrimoniu semnificativ şi eu cred că este un avantaj pentru turişti. Eu mi-am chemat prietenii din Marea Britanie pentru a le arăta frumuseţile munţilor Apuseni. Mă aştept să vină din ce în ce mai mulţi turişti din Marea Britanie pentru a afla care este România”, a precizat Ambasadorul Marii Britanii în România.


Întrebat dacă crede că începerea proiectului de explotare ar putea să stopeze turiştii englezi să mai vină în România, Harris a evitat răspunsul. „Proiectul de la Roşia Montană este o dezbatere pentru România, este un semn bun pentru ţară”, s-a limitat să spună.

Martin Harris s-a întâlnit cu prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, la sediul Prefecturii, unde au discutat despre investiţiile derulate în judeţul Cluj. De asemenea, Ambasadorul britanic a participat, marţi, în Aula Magna a Universităţii "Babeş-Bolyai", la conferinţa "Globalizarea şi noile economii", la care au mai fost prezenţi, printre alţii, foşti diplomaţi britanici, dar şi membri ai conducerii universităţii clujene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter