Actualitate

UPDATE - EXPLOZIE în centrul Clujului. Două persoane au fost rănite uşor

Două persoane au fost rănite, marţi, în urma unei explozii produse într-un imobil din Cluj-Napoca, deflagraţia având loc la o sobă de teracotă dintr-un cabinet medical.

Explozia s-a produs într-un cabinet medical, cele două persoane rănite fiind asistente

Explozia produsă, marţi, într-un imobil din Cluj-Napoca a avut loc în cabinetul unui medic de familie, iar cele două persoane rănite sunt asistente, care au răni la mâini, una dintre femei suferind o amputaţie la falanga unui deget.


Explozia a avut loc într-un cabinet al unui medic de familie, iar medicul coordonator al SMURD Cluj, Adela Golea, a declarat că două asistente au suferit răni la mâini în urma exploziei, fiind transportate la spital.

Directorul medical al Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin, a spus că una dintre femei a fost externată deja, cea de-a doua suferind o amputaţie la falanga unui deget de la mâna dreaptă.


"Una dintre femeile rănite în explozie a suferit un hematom parietal stâng şi o arsură la mâna dreaptă şi nu a necesitat internare, iar a doua femeie a suferit o amputaţie la falanga unui deget de la mâna dreaptă, necesitând o corecţie chirurgicală, după care va fi externată", a spus Monica Costin.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a declarat că o echipă a furnizorului de gaze a oprit alimentarea cu gaz în imobilul unde a avut loc explozia.


Pompierii şi reprezentanţii E. On Gaz au început o anchetă pentru a stabili cauzele exploziei, iar reprezentanţii ITM Cluj au început la rândul lor o anchetă, fiind vorba despre un accident de muncă.

UPDATE ORA 14.23

Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj a declarat că în urma incidentului au fost rănite uşor două persoane care au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru îngrijiri suplimentare.


“Nu a fost o explozie propriu-zisă ci este vorba despre un incident la o sobă de teracotă defectă din incinta unui spaţiu în care funcţiona un cabinet medical. Explozia nu a fost urmată nici de incendiu sau distrugerea spaţiului, deci nu s-au înregistrat pagube materiale. În spaţiul respectiv au fost trei persoane în momentul respectiv, din care două au fost rănite uşor”, a explicat Biriş.

Explozie la un imobil de pe B-dul 21 Decembrie

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervine cu două autospeciale şi o maşină SMURD. Potrivit primelor informaţii este posibil să fie două victime.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter