Actualitate

HAOS în Capitală, în urma unei furtuni

Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, marţi, în urma ploii torenţiale şi zeci de copaci rupţi de vântul puternic au căzut pe carosabil şi pe maşini, peste 20 de autovehicule fiind avariate. Traficul este blocat pe mai multe artere.

Sursa foto: hotnews.ro Sursa foto: hotnews.ro

Cel mai grav incident a avut loc pe strada Dimitrie Pompeiu, unde un copac doborât de vânt a avariat cinci maşini. Alte incidente au avut loc pe străzile Frunte Lată, Mozart şi Lacul Tei, unde copacii au căzut pe câte două autoturisme. Se circulă greu din cauza apei acumulate pe carosabil pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, în dreptul Institutului de Meteorologie, pe Şoseaua Virtuţii, Valea Oltului, Valea Ialomiţei, Iancu de Hunedoara, Şoseaua Progresului, Bucureştii Noi, la intersecţia cu Răzoare, Calea 13 Septembrie, la intersecţia cu Şoseaua Antiaeriană şi Calea Moşilor, la intersecţia cu strada Făinari.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că în ultimele 24 de ore echipele ISU au intervenit la 25 de incidente, dintre care 20 au fost căderi de arbori, potrivit hotnews.ro.


În zona Piaţa Presei Libere, o femeie a fost rănită de un copac doborât de vânt, marţi dimineaţa, fiind transportată la spital de un echipaj SMURD. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti, femeia, în vârstă de 31 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral şi, probabil, o fractură de femur. Aceasta este conştientă şi a fost preluată de un echipaj SMURD, fiind transportată la un spital pentru a primi îngrijiri medicale.


Transportul în comun, paralizat

Circulaţia pe linia tramvaielor 1, 8, 11 şi 25 este blocată din cauza unui copac rupt de vânt care a căzut în dreptul staţiei Inox, de pe Şoseaua Progresului. Troleibuzele liniilor 71, 93 şi 99 nu circulă din cauza unui copac rupt de vânt care a căzut pe Bulevardul Vasile Milea. Şi pe Bulevardul Iuliu Maniu, pe sensul spre Cotroceni, sunt blocate toate liniile de troleibuz. Traficul pe bulevard este aproape paralizat, cozile de maşini se întind de la Gorjului până la Piaţa Leu, cu blocaj pronunţat în zona Apaca, unde au fost trase pe dreapta zeci de troleibuze.


Capitala şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanța sunt de luni, ora 21:00 până miercuri, la ora 02:00, sub cod portocaliu de ploi, fiind prognozate precipitaţii de până la 80 de litri pe metru pătrat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter