Actualitate

Jandarmii se contrazic: ieri nu au dat cu spray lacrimogen, azi au dat cu spray

Mii de persoane au protestat, duminică seară, în centrul oraşului Cluj-Napoca, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, iar mai multe persoane care au blocat traficul rutier s-au îmbrâncit cu jandarmii, iar la un moment dat s-a creat o busculadă, jandarmii folosind un spray lacrimogen. Ieri, reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca au declarat că nu au fost folosit spray.

În momentul în care manifestanţii au ajuns pe strada Alexandru Vaida Voievod, traficul rutier şi transportul în comun au fost blocate şi a avut loc un incident între mai mulţi protestatari şi jandarmii care îi însoţeau.

Una dintre participantele la marş spune că un jandarm i-a cerut să se încadreze în coloana de manifestanţi, după care jandarmii au îmbrâncit-o într-un gard, iar mai mulţi ptotestatari au sărit în ajutorul tinerei, creându-se o busculadă. În busculada creată, un jandarm a folosit un spray lacrimogen, iar incidentul a fost aplanat după ce jandarmul a fost scos din mulţime de către superiorii săi.


Şeful Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, colonel Florinel Budişan, a declarat că "a avut loc o îmbrânceală şi că probabil sprayul lacrimogen a fost folosit din greşeală".

Comandantul Grupării de Jandarmi Mobile din Cluj-Napoca, Florinel Budişan, declara, ieri, pentru Monitorul de Cluj că nu s-a intenţionat în niciun moment folosirea spray-ului lacrimogen, acesta declanşându-se datorită îmbulzirii.


“Jandarmii nu au folosit spray lacrimogen, regretăm acest incident, nu am avut niciodată intenţia să-l folosim, datorită aglomeraţiei şi îmbulzirii s-a declanşat singur fără a fi acţionat de către vreun jandarm”, a spus Budişan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter