Actualitate

O mamă revoltată către Emil Boc: „Bieţii studenţi au transport gratuit, că săracilor nu le ajung banii pentru cluburi, dar la elevi nu vă gândiți”

O clujeancă i-a cerut primarului Emil Boc să găsească soluţii şi pentru elevii din municipiu să beneficieze de gratuitate pe liniile de transport în comun, la fel cum beneficiază studenţii. Aceasta s-a arătat revoltată de faptul că edilul se preocupă mai mult de bunăstarea celorlaţi decât a celor din Cluj-Napoca. “Totul e politic şi probabil aveţi dreptate, elevii nu vă pot vota”, spune femeia. Răspunsul Primăriei a venit prompt.

“Bravo domnule primar. Mă bucur că vă gândiţi la bieţii studenţi şi le daţi transport gratuit, că săracilor nu le ajung banii pentru cluburi şi discoteci. Dar la elevi nu vă gândiţi? Sau ei nu învaţă în acest oraş? Vă gândiţi probabil că părinţii elevilor au mai mulţi bani decât părinţii studenţilor? Sau dacă stau în Cluj circulă pe jos? Sau poate le este suficientă alocaţia de 42 de lei? Domnule primar, noi plătin taxe pentru acest oraş şi consider că ar trebui să vă preocupe mai mult bunăstarea celor din Cluj decât a celorlalţi. Unde mai pui că cei mai mulţi studenţi îşi plătesc facultatea, deci rezultă că au de unde să-şi cumpere şi abonamentul, dar elevii...Asta e. Totul e politic şi probabil aveţi dreptate, elevii nu vă pot vota”, a spus femeia.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că au în vedere oferirea de facilităţi similare şi elevilor.


“Primăria Cluj-Napoca are în vedere oferirea de facilităţi similare elevilor din municipiu. Menţionăm că soluţia pe care am găsit-o împreună cu RATUC şi organizaţiile studenţeşti pentru anul universitar 2013-2014 nu presupune alocarea de fonduri suplimentare de la bugetul local, în acest exerciţiu bugetar. Primăria Cluj-Napoca subvenţionează tot cu 30 de lei transportul în comun pentru studenţi, sumă ce reprezintă 50% din valoarea abonamentului, iar universităţile acoperă restul de 50% - în urma discuţiilor cu RATUC, în această sumă vor intra două linii de transport în comun, spre deosebire de o linie cum era până acum. Pentru următorul exerciţiu bugetar vor putea face o evaluare a situaţiei din punct de vedere financiar pentru a găsi o soluţie integrată pentru elevi”, au declarat aceştia.

Din 1 octombrie, studenţii universităţilor din Cluj-Napoca vor beneficia de transport gratuit pe două linii RATUC. În momentul de faţă, primesc gratuitate pe o singură linie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter