Actualitate

A fost arestat liderul partidului neonazist Zori Aurii din Grecia

Poliția greacă a anunțat că l-a arestat pe liderul partidului neonazist Zori Aurii, Nikos Michaloliakos, suspectat că face parte dintr-o organizație criminală, transmit AP și AFP.

În afară de Michaloliakos au mai fost arestați Ilias Kassidiaris, deputat și purtător de cuvânt al partidului, și alți doi membri ai partidului, relatează AFP, citând aceeași sursă.

Curtea supremă greacă a emis mandate de arestare pentru cel puțin alți cinci deputați ai acestui partid. Curtea anchetează asasinarea unui rapper antifascist de către un activist al acestei formațiuni, au informat surse judiciare.


După uciderea lui Pavlos Fyssas, 34 de ani, pe 18 septembrie, autoritățile au declanșat o amplă anchetă în privința acestui partid, suspectat de numeroase violențe împotriva unor migranți și activiști de stânga. "Democrația are mijloace să se apere", a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, Simos Kedikoglu, la TV Skai, la câteva minute după arestarea deputaților.

În contextul șomajului ridicat și al sărăciei care s-au agravat în Grecia din cauza crizei, partidul Zori Aurii a reușit să intre prima oară în Parlament, la alegerile din iunie 2012, obținând 18 locuri din cele 300 ale camerei, încheie AFP.

Etichete: arestare
abonare newsletter