Actualitate

Când va fi lansată PRIMA TABLETĂ de la Nokia?

Nokia intenţionează să lanseze în octombrie prima tabletă a companiei şi mai multe smartphone-uri, în cadrul unui eveniment care se va desfăşura la Abu Dhabi, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Wall Street Journal.

Nokia intenţionează să lanseze în octombrie prima tabletă a companie Nokia intenţionează să lanseze în octombrie prima tabletă a companie

Lansarea, prima de la anunţarea tranzacţiei pentru vânzarea diviziei de telefoane mobile către Microsoft, va include în total şase dispozitive mobile.

Astfel, Nokia va prezenta la 22 octombrie mai multe smartphone-uri Lumia bazate pe platforma Windows Phone, precum şi smartphone-uri ieftine care utilizează software-ul S40 al companiei, au spus sursele. Tableta Nokia va rula folosind Windows 8.


Tableta, cu numele "Sirius", va intra pe un segment de piaţă aglomerat. Analiştii se aşteaptă ca Apple să anunţe o nouă versiune a iPad în ultimul trimestru, în timp ce Microsoft a îmbunătăţit recent tableta Surface.

Un purtător de cuvânt al Nokia a refuzat să comenteze asupra planurilor companiei. Iniţial, Nokia intenţiona să lanseze noile produse în luna septembrie, dar a amânat cu o lună prezentarea, ca urmare a anunţului privind vânzarea diviziei de telefoane mobile către Microsoft.


Tranzacţia cu Microsoft vine într-un context dificil pentru Nokia. Compania, cândva lider la vânzările de telefoane mobile, a pierdut puternic teren pe piaţa smartphone în faţa Samsung şi Apple.

Ultimele Stiri
abonare newsletter