Actualitate

Ambulatoriu sau unitate sanitară cu internare de zi în locul fostului spital din Mociu

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat vineri că se analizează posibilitatea deschiderii unui spital cu internare de zi în comuna Mociu, judeţul Cluj.

Conducerea Ministerului Sănătăţii şi autorităţile judeţene caută soluţii pentru găsirea fondurilor necesare care să permită deschiderea acestui centru de zi. "O să găsim o formă prin care să funcţioneze o unitate medicală, dar aceasta poate să fie sub formă de ambulatoriu, pe internare de zi. Acest lucru trebuie analizat, am discutat şi cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean şi o să vedem care este forma potrivită. Cert este că e nevoie de o unitate sanitară care să funcţioneze corect aici şi în folosul omului de rând şi să asigure nu numai consultaţiile de medic de medicină primară, dar poate şi consultaţiile unor specialişti care să vină programat şi să lucreze aici. Pe asta vom lucra cu Consiliul Judeţean şi cu Ministerul Sănătăţii", a declarat Raed Arafat.

La rândul său, Horea Uioreanu, preşedintele Consiliulului Judeţean Cluj a spus că există mai multe variante, inclusiv cea a unui spital cu internare de zi în care să vină, prin rotaţie, medici specialişti care vor avea câte o zi din consultaţie. "Vrem să degrevăm şi serviciile medicale din Cluj prin deschiderea acestui centru de zi cu serviciile de specialitate cât mai diverse ca oamenii să vină aici", a afirmat Uioreanu.


Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a mai spus că există mai multe surse de finanţare pentru proiecte de acest fel. "Trebuie doar identificat proiectul, locul, modul în care va funcţiona, iar finanţarea nu va fi o problemă", a precizat Arafat.

Raed Arafat s-a aflat vineri în comuna Mociu, unde a participat la inaugurarea primei staţii SMURD din comună.

Etichete: mociu raed arafat
abonare newsletter