Actualitate

Încercare eşuată: Primăria desfiinţează sensul giratoriu de pe Câmpului

Sensul giratoriu care a fost amenajat cu caracter experimental la intersecţia străzilor Câmpului şi Mehedinţi se desfiinţează, începând de astăzi, anunţă Primăria Cluj-Napoca.

Montarea sensului giratoriu în una din cele mai problematice intersecţii din oraş nu a dat rezultatele dorite, astfel că Primăria a decis să îl desfiinţeze. “Cu acestă ocazie, se revine la reglementarea de circulaţie ce exista înainte de amplasarea sensului giratoriu şi anume: drum cu prioritate str. Câmpului, drum fără prioritate – str. Mehedinţi. Decizia a fost luată ca urmare a sesizărilor repetate ale participanţilor la trafic”, au declarat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Sensul giratoriu a fost realizat în 5 iunie 2013, dar la nici două săptămâni de la montarea acestuia, sesizările la adresa Primăriei au început să curgă. Scopul sensului giratoriu de a fluidiza circulaţia din zonă nu a fost îndeplinit, cea mai bună dovadă fiind desfiinţarea acestuia la trei luni de la instalare, deşi locuitorii din Mănăştur se plângeau de inutilitatea acestuia la două săptămâni după intrarea lui în funcţiune. “Stimate domnule primar, în loc să rezolvaţi problema parcărilor imposibile de pe strada Mehedinţi, ne-aţi mai vârât încă un sens giratoriu, care să ne încurce şi mai rău. E a doua oară când m-am trezit cu autobuzul 42 în faţă, căci circula pe contrasens. Mai mult, duminică sensul era blocat de un BMW care parcase conform obiceiului, în sens şi nu e prima dată”, scria Alexandra Stan, în luna iunie.


Oamenii spuneau atunci că un semafor sau o nouă legătură Câmpului – Frunzişului ar fi mult mai utilă pentru fluidizarea traficului.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter