Actualitate

Mona Marian, regizor al Teatrului Naţional Cluj, a murit

Mona Marian, director al Teatrului de Păpuşi Puck şi regizor al Teatrului Naţional Cluj-Napoca, timp de 20 de ani, a încetat din viaţă.

Anunţul morţii Monei Marian a fost făcut de conducerea Teatrului Naţional Cluj-Napoca.

“Cu adâncă tristeţe ne luăm rămas bun şi aducem un ultim şi pios omagiu preaiubitei noastre colege şi prietene, Mona Marian, de douăzeci de ani regizoare a Teatrului Naţional Cluj-Napoca, trecută la cele veşnice în 16 septembrie, după o lungă şi grea suferinţă”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul oficial al Teatrului.
Creatoare a multor spectacole de referinţă, conferenţiar asociat dr. al Facultăţii de Teatru şi Televiziune şi director al Teatrului de Păpuşi „Puck“, Mona Marian avea marea putere de a coaliza energiile actorilor cu care lucra, poseda excepţionale calităţi pedagogice şi era un admirabil animator teatral.


“Îi vom păstra memoria mereu vie în inimile noastre. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris echipa Teatrului Naţional Cluj-Napoca.

Mona Marian a fost grav bolnavă în ultima perioadă, anul trecut fiind internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. A fost diagnosticată cu o afecţiune neuronală degenerativă. Atunci, fiicele ei au făcut apel la populaţie pentru a le ajuta financiar pentru susţinerea tratamentului care devenise extrem de costisitor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter