Actualitate

Mircea Radu, fostul şef de la Protecţia Consumatorilor, declarat incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat faptul că Mircea Radu, fostul şef de la Protecţia Consumatorilor Cluj s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 iulie 2010 – 10 noiembrie 2011.

Mircea Radu s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deținut, simultan, calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Chinteni, judeţul Cluj și funcția publică de comisar șef adjunct, respectiv pe cea de Comisar șef în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj.

Potrivit unui comunicat ANI, Mircea Radu a încălcat Legea nr. 161/2003, potrivit căreia „Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit. Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate în cadrul instituţiilor publice”. Aceeaşi lege mai prevede că „raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă până la încetarea funcţiei eligibile în cazul în care funcţionarul public a fost ales sau numit”.


Mircea Radu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”, se mai arată în comunicatul ANI.


„Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Etichete: ani incompatibiliate
Ultimele Stiri
abonare newsletter