Actualitate

Noaptea Albă a Filmului Românesc, la Cluj. VEZI ce filme vor rula

Pentru al treilea an consecutiv, în 20 septembrie, Cluj-Napoca va fi una din gazdele evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc.

Evenimentul îşi propune să ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte în compania unor filme româneşti de toate genurile, realizate de cineaşti din toate generaţiile, acoperind astfel o paletă cât mai largă de gusturi. Anul trecut, peste 8.500 de spectatori s-au bucurat de filmele din programul Nopții Albe.

Cea de-a treia ediție a evenimentului a pregătit spectatorilor o serie de proiecții speciale ale unor filme de referință pentru cinematografia românească. Noaptea Albă îi dedică o proiecție specială lui Nae Caranfil, unul dintre cei mai importanți regizori ai Noului Val, la 20 de ani de la debutul său cu filmul È pericoloso sporgersi. Filmul va rula la Cinema Victoria.


Un omagiu îi este adus legendei vii a muzicii ușoare românești, Margareta Pâslaru, care a împlinit în acest an 70 de ani. În film, unul dintre cele mai importante roluri ale carierei sale este cel din “Un film cu o fată fermecătoare”  (r. Lucian Bratu). Interpretarea ei plină de naturalețe va putea fi admirată la proiecţia specială din cadrul Nopţii Albe, tot la Cinema Victoria.

Noaptea Albă a Filmului Românesc a pregătit cinefililor și o selecție a celor mai proaspete scurtmetraje, printre care „Ca o umbră de nor”, în regia lui Radu Jude, desemnat anul acesta Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Sarajevo si la Festivalul de Film Transilvania (TIFF), „Claudiu și crapii” (r. Andrei Tănase), „Pastila fericirii” (r. Cecilia Felmeri), „În acvariu” (r. Tudor Cristian Jurgiu) – recompensat cu Premiul Cinefondation la Festivalul de Film de la Cannes 2013, „My Baby” (r. Luiza Pârvu) sau „Bad Penny” (r. Andrei Cretulescu).


Selecția de scurtmetraje va fi proiectată la Casa TIFF, alături de Turn Off the Lights, un documentar în regia Ivanei Mladenovic, prezentat la Festivalul de la Tribeca în 2012.

Programul Nopții Albe a Filmului Românesc 2013 va fi disponibil în curând pe site-ul www.romfilmpromotion.ro si pe pagina de facebook a evenimentului: www.facebook.com/NoapteaAlba

Ultimele Stiri
abonare newsletter