Actualitate

PUD-uri respinse pe bandă rulantă, la Primărie. În ce condiţii se mai acceptă blocuri mici între case

În şedinţa de Consiliu Local de joi, Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD) au fost respinse una după alta de comisia de specialitate din Primărie.

Problemele au început chiar de la primul proiect de hotărâre privind aprobarea unui PUD pentru un bloc cu două etaje, pe strada Panait Istrati, o zonă predominantă cu case. Tocmai din cauză că în zona respectivă sunt în mare parte case, comisia de specialitate a dat aviz negativ PUD-ului pentru acest imobil. De la acest proiect au început discuţiile pe marginea dilemei: în ce condiţii este voie să se construiască blocuri de mici dimensiuni în zone cu case. Ligia Subţirică, arhitectul şef din cadrul Primăriei le-a explicat consilierilor locali că în cartiere unde predomină casele, precum Grigorescu, Andrei Mureşanu şi o parte din Gheorgheni se interzice cu desăvârşire construirea de blocuri chiar şi de mici dimensiuni, însă în cartiere noi este permisă ridicarea unor imobile de acest tip.

Consilierul PSD, Irimie Emil Popa, în mare parte absent la şedinţele din ultimele luni, şi-a exprimat îndoiala cu privire la buna credinţă a celor care construiesc blocuri mici. “Am văzut nenumărate cazuri în care un bloc cu două etaje îşi transformă podul în mansardă locuită, demisolul este locuit, iar apartamentele cu trei camere sunt transformate în două apartamente. Nu mai avem încredere că se respectă ceea ce se spune”, a spus Irimie Emil Popa.


În cadrul discuţiilor a intervenit şi primarul Emil Boc care a pus problema dizolvării Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, cea care dă avizele pentru PUD-uri. S-a răzgândit însă ulterior şi discuţiile pe marginea construirii de blocuri între case au continuat, fără niciun rezultat concret însă, în afara respingerii a încă trei proiecte privind aprobarea unor PUD-uri pentru construcţii în diferite zone din oraş.

abonare newsletter