Actualitate

FOTO: Marşul asupra Washingtonului

Întorsătură spectaculoasă la un marş, din capitala SUA, Washington DC, pe care un grup de musulmanii americani voiau să îl organizeze zilele trecute. În locul musulmanilor, peste 800 de mii de motociclişti au “inundat” capitala americană.

Evenimentul, intitulat “Marşul celor 1 milion de Musulmani” avea ca scop strângerea unui milion de oameni pentru a marca 12 ani de la atenatatul din 11/9/2001, potrivit www.caintv.com.

Ca replică, motociclişti americani - deranjaţi de faputul că musulmanii au organizat evenimentul cu scopul de a insinua că americanii s-au atacat singuri în 11/9/2001 - au organizat şi ei un marş, la care au fost invitaţi să participe două milioane de bikeri. Marşul motocicliştilor a avut mai multe obiective: de comemorare a victimelor atentatului din 11/9/2001, de contra-protest - dorindu-se umbrirea "Marşului celor 1 milion de Musulmani" planificat în aceiaşi zi - şi de a atragere atenţia americanilor asupra subminării dreptuilor constituţionale.


Între timp, "Marşului celor 1 milion de Musulmani" s-a dovedit un eşec. Evenimentul nu a avut un mare impact deoarece a reuşit să adune doar câteva sute de persoane în timp ce, la marşul motocicliştilor au făcut prezenţa aproximativ 880.000 de bikeri care s-au „plimbat” atât pe străzile Washingtonului cât şi pe autostrăzile din afara acestuia.

Puţinii susţinătorii ai "Marşului celor 1 milion de Musulmani" au venit însă la eveniment cu mesaje precum: “Al Qaeda nu ar fi reușit fără ajutorul unora din ”; “Principalii vinovaţi sunt guvernul din umbra şi complexul militar”; “9/11- inside job” sau „Urmăreşte banii şi foame de putere”.


Potrivit sursei citate, majoritatea pozelor cu marşul motocicliştilor au fost preluate de pe feed-urile de Twitter ale participanţilor şi spectatorilor, dar şi de pe site-ul Buzzfeed.com.

Pozele cu mesajele de susţinere ale marşului musulmanilor sunt preluate de pe site-ul Buzzfeed.com.

Etichete: Washington DC
Ultimele Stiri
abonare newsletter