Actualitate

Un canadian îşi obligă familia să trăiască la fel ca în 1986

Pentru a lupta împotriva pătrunderii noilor tehnologii în casa sa, Blair McMillian, un canadian în vârstă de 27 de ani, a hotărât să-şi oblige familia să trăiască la fel ca în 1986.

Exasperat de comportamentul unuia dintre copiii săi, care preferă mai degrabă să se joace cu un iPad decât afară, Blair McMillian a luat o decizie radicală: să pună toate tehnologiile apărute după 1986 în dulap şi să trăiască la fel ca în anii '80, scrie ziare.com. De ce a ales exact acest an? Pentru că este anul naşterii sale şi al soţiei, Morgan. "Timp de un an, îi vom educa pe copiii noştri (care în acest moment au 2 şi 5 ani) aşa cum am fost noi educaţi de părinţi, ca să arătăm că se poate trăi şi fără tehnologiile noi", povesteşte Blair pentru Toronto Sun.

Canadianul şi familia sa s-au mutat într-o casă construită înainte de 1986, mobilată şi utilată ca în urmă cu trei decenii.
Pentru a se informa, canadianul s-a reîntors la radio, aşa cum se făcea în 1986, şi la lecturarea ziarelor. Nu îşi mai gestionează online nici conturile bancare, ci se deplasează la bancă, exact ca în vremurile de odinioară.
Şi aparatele foto digitale au fost depozitate. Blair va developa fotografiile la un fotograf, cum o făceau cândva părinţii lui. Cuplul a refuzat chiar să se uite la fotografiile nepoatei, abia născută, pe iPhone-ul unuia dintre părinţi.


Conform sursei citate, evident, din casa familiei McMillian au dispărut telefoanele mobile, tablete sau orice alte inovaţii din ultimele trei decenii. Muzica se ascultă la radiocasetofon, iar pentru fiul său, Blair a găsit totuşi un Nintendo vechi, de epocă.
Singura concesie a fost făcută maşinii, care este din 2010.
Până în 2014, când întoarcerea în trecut va înceta, Blair a hotărât să-şi lase mustaţă şi să îmbrace şi ţinute adecvate anilor '80.

abonare newsletter