Actualitate

FOTO: Protest ANEMIC pentru Roşia Montană în centrul Clujului: Roşia Montană este doar începutul

Aproximativ 500 de persoane s-au adunat vineri seară în Piaţa Unirii din centrul Clujului pentru a protesta faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană. Este pentru a patra oară când protestatarii se adună în centrul oraşului având mesaje de susţinere a neînceperii proiectului de la Roşia Montană.

„Ne-am adunat aici pentru a protesta faţă de o lege anticonstituţională, este o lege specială a Guvernului Ponta care prevede exproprieri care încalcă alte legi constituţionale. Declaraţiile lui Băsescu, Ponta, Antonescu referitor la acest proiect sunt contradictorii, toate aceste comportamente denotă faptul că le este frică de noi, amână o decizieîn favoarea noastră. Cerem anularea acestei legi prin retragerea proiectului şi demisia ministrului culturii, Daniel Barbu, ministrului mediului Rovana Plumb, ministrului economiei Varujan Vosganian, primului ministru Victor Ponta şi ministrului Dan Şova. În 2012 eram ciumpalaci, acum în presă suntem făcuţi hipsteri, cred că jurnaliştii nici nu ştiu ce înseamnă acest cuvânt, beţivi, că suntem plătiţi. Facem un apel către poliţie şi jandarmi să fie alături de noi şi să nu apere nedreptatea şi ilegalităţile. Avertizăm Guvernul Ponta că această lege nu trebuie să treacă. Avertizăm Parlamentul că ne vom aminti şi de gazele de şist, de defrişările care au loc, multe alte nedreptăţi împotriva cărora nu s-a luat atitudine. Roşia Montană este doar începutul”, a declarat Mihnea Blidariu, unul dintre protestatari.

„Nu corporaţia face legislaţia”, „Uniţi, salvăm Roşia Montană”, „Refuz, rezist, nu vrem gaze de şist”, „Antonescu Crin, cianuristul cel mai fin”, „Jos Guverul” sunt doar câteva dintre scandările protestatarilor.


Ca şi la celelalte proteste, manifestanţii au plecat în marş spre Prefectură.

Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului şi va fi transmis Parlamentului spre adoptare.

abonare newsletter